14 C
București
luni, 26 februarie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageArticoleDarius-Ionuț Micu, tânăr fermier: Nu mă văd altceva, urmez exemplul părinților

Darius-Ionuț Micu, tânăr fermier: Nu mă văd altceva, urmez exemplul părinților

Într-o țară în care agricultura este polarizată între ferme mari și exploatații mici, de câteva hectare, o nouă generație de fermieri se luptă să își facă loc în peisajul agro-zootehnic, tineri care își dedică timpul cu pasiune cultivării pământului sau creșterii animalelor.

Unul dintre acești tineri este Darius-Ionuț Micu, din comuna Ruginoasa, județul Iași, în vârstă de 19 ani, student la Facultatea de Agricultură USV Iași, anul I.

Ferma în care zootehnia face casă bună cu agricultura

Tânărul a ales agricultura pentru că părinții săi sunt fermieri. În prezent, administrează o fermă mixtă de familie, vorbim de aproximativ 350 de hectare și un efectiv considerabil de animale.

„Cultivăm porumb, floarea-soarelui, grâu, lucernă și orz. Transportul cerealelor este asigurat de către camioanele proprii. Pentru o activitate continuă, pe timpul iernii achiziționăm un număr de 35-40 de tauri din rasa Albastru Belgian și Bălțata Românească, iar pe timpul verii un număr de 250 de miei din rasa Karakul și Carabaș”, detaliază tânărul fermier din județul Iași.

Ieșeanul este unul dintre cei mai tineri fermieri din județ

Agricultura este o activitate complexă, care necesită o varietate de cunoștințe și abilități. Fermierii trebuie să cunoască știința agriculturii, să fie capabili să lucreze fizic și să fie buni manageri.

„De mic copil am fost înconjurat de tot ce înseamnă agricultură și am prins drag de aceasta. Ca urmare, am ales să urmez studiile acestei Facultăți. Vreau să accesez submăsura 6.1- Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri.

Nu mă văd făcând altceva, vreau să dezvolt afacerea și să implementez tehnologii moderne, care ne-ar ajuta să obținem recolte cantitative și calitative! Îmi place să mă informez și să lucrez cu echipamente de ultimă generație, să încerc diferite metode pentru pregătirea terenului, însămânțarea și erbicidarea culturilor.

Agricultura este o artă pe care o recomand cu încredere tinerilor de vârsta mea, este o afacere de viitor, deoarece nu o să dispară niciodată, pentru că din asta ne hrănim”, încheie Darius-Ionuț Micu, student la Facultatea de Agricultură USV Iași, anul I.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

USV Iași anunță câte burse vor fi atribuite studenților și valoarea acestora

Aproape 43 la sută dintre studenții Universității de Științele...
‹ adv ›

Marco Caserta, fermier italian care face agricultură în România: România oferă mult pentru străini

Fermierii din România nu sunt numai români. Printre ei sunt și străini, iar unii dintre aceștia, în anii pe...

Andrei Lazăr: Avem una dintre cele mai mari sere de flori din România. O tradiție de familie de peste 27 de ani

La Neamț un business cu flori se încăpăţânează să înflorească, în ciuda exploziei cheltuielilor de producţie. Un parfum aparte,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole