19 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleFonduri disponibile pentru formarea profesională prin PS PAC 2027, începând din 20...

Fonduri disponibile pentru formarea profesională prin PS PAC 2027, începând din 20 noiembrie 2023

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a lansat sesiunea de primire a solicitărilor de finanţare prin intervenţia DR-37 Transfer de cunoştinţe din cadrul Planului Strategic pentru Politica Agricolă Comună 2023 – 2027 (PS PAC 2027) în perioada 20 noiembrie, ora 9:00 – 22 martie 2024, ora 16:00.

Potrivit AFIR, alocarea stabilită pentru această sesiune este în valoare de 1,8 milioane de euro. Fondurile alocate prin intervenţia DR-37 se acordă sunt sub forma unor costuri unitare standard, pentru rambursarea cheltuielilor eligibile din cadrul proiectelor realizate de către furnizorii de formare profesională, beneficiarii direcţi ai acestei finanţări.

În cadrul intervenţiei DR-37 sunt prevăzute trei variante de Cost Unitar Standard (CUS), respectiv pentru întâlniri faţă în faţă cu cazare (CUS – A), cu o valoare de 94 euro/ persoană/ zi, pentru întâlniri faţă în faţă fără cazare (CUS – B), cu o valoare de 67 euro/ persoană/ zi şi respectiv pentru întâlniri online (CUS – C), cu o valoare de 21 euro/ persoană/ zi.

Pentru primul apel de selecţie lansat în cadrul acestei intervenţii au fost stabilite două domenii de formare profesională, respectiv domeniul „Eco-Scheme” – obligatoriu, prin care vor fi instruiţi fermierii, în special beneficiarii schemelor finanţate prin Pilonul I al PAC pentru climă, mediu şi bunăstarea animalelor şi domeniul „Cunoştinţe în materie de mediu, climă şi eficienţă a utilizării resurselor în cadrul exploataţiilor agricole”, care se adresează în special beneficiarilor finanţărilor de agro-mediu şi climă şi agricultură ecologică.

Durata cursurilor va fi de 3 zile pentru primul domeniu şi de 5 zile pentru ambele domenii, inclusiv activităţile practice prevăzute şi se adresează fermierilor din România.

Pragul de calitate prestabilit este de 50 puncte.

Furnizorii de formare profesională pot fi entităţi/ consorţii publice sau private, care activează în domeniul formării profesionale şi care îndeplinesc toate condiţiile de eligibilitate. Aceştia se pot înregistra pe platformă în mod continuu în vederea înscrierii în Registrul furnizorilor eligibili de servicii de formare profesională (registrul va fi disponibil pe www.afir.ro printr-o aplicaţie distinctă).

Furnizorii de formare profesională interesaţi de depunerea de cereri de înregistrare şi cereri de finanţare se vor înscrie on-line, accesând următorul link.

Pentru întocmirea documentaţiei necesare depunerii cererilor de finanţare, solicitanţii au la dispoziţie Ghidul solicitantului şi anexele aferente acestuia, disponibile pe pagina oficială de internet a Agenţiei afir.ro, la secţiunea Finanţare. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Plăți FEADR de 3,2 milioane de euro efectuate de AFIR

Beneficiarii FEADR au primit în această săptămână în conturile...
‹ adv ›

Nancu: IMM Invest a fost cel mai mare program de bancarizare a întreprinderilor mici şi mijlocii

Programul IMM Invest a început cu una din şapte întreprinderi mici şi mijlocii bancabile şi am ajuns în anul...

APIA și AFIR au făcut plăți de peste 27,9 mln euro în perioada 19-22 aprilie 2024

Astăzi, 22 aprilie 2024, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăți pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 88.945.326,97 lei...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole