11.8 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAsociaţia Firmelor F-GAS România s-a lansat oficial

Asociaţia Firmelor F-GAS România s-a lansat oficial

Asociaţia Firmelor F-GAS România va contribui la realizarea unui cadru legislativ european care să susţină inovaţia, durabilitatea şi un viitor mai curat pentru toţi.

Asociaţia Firmelor F-GAS România a fost înfiinţată în această lună şi are ca obiectiv identificarea şi aplicarea soluţiilor sustenabile de mediu, pe acest segment.

„Protecţia mediului este un subiect intens dezbătut la nivel internaţional, iar UE ia măsuri pentru a-şi reduce drastic emisiile de gaze cu efect de seră (GES). Cel mai răspândit gaz este dioxidul de carbon, însă gazele fluorurate (F-Gas), deşi prezente în cantităţi mai mici în atmosferă, au un potenţial de încălzire globală de câteva mii de ori mai puternic decât CO2. În lumina schimbărilor legislative recente, industria gazelor fluorurate se află într-un moment crucial. Noile reglementări nu sunt doar directoare, ci definitorii pentru viitorul acestei industrii vitale”.

Amalia Păvălucă, preşedintele Asociaţiei Firmelor F-GAS România, a subliniat importanţa colaborării şi a unităţii în atingerea obiectivelor comune.

„Suntem aici pentru a crea împreună, pentru a construi un fundament solid pentru un viitor ecologic şi sustenabil. Astăzi, nu doar deschidem o asociaţie, ci definim împreună viitorul industriei noastre”, a menţionat Păvălucă.

Conform sursei citate, Asociaţia Firmelor F-GAS România şi-a început oficial activitatea la jumătatea lunii noiembrie, în urma unui eveniment de lansare la care au participat peste 70 de lideri din domeniul gazelor fluorurate.

„Garda Naţională de Mediu este braţul armat al Ministerului Mediului, noi ocupându-ne cu inspecţia şi controlul. Odată cu transpunerea în legislaţia naţională a Hotărârii de Guvern 192/2020, am devenit principala autoritate responsabilă în domeniul gazelor fluorurate. Aproximativ 800 de companii şi persoane fizice au fost verificate, de unde am putut trage mai multe concluzii. Iar cele mai bune concluzii se trag dacă se verifică propriu-zis activităţile de pe teren”, a afirmat Andrei Corlan, comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu.

El a menţionat că, în prezent, se discută schimbarea sau modificarea Hotărârii de Guvern, iar printre concluziile înaintate Ministerului Mediului se numără şi faptul că actualul cadru legislativ de mediu nu este suficient de eficient pentru a combate cu adevărat traficul ilegal de gaze naturale străine.

Evenimentul a beneficiat de prezenţa unor speakeri importanţi din industrie, precum Tom Van Ierland – Head of Unit – DG Clima, Comisia Europeană, Andrei Corlan, comisar general al Gărzii de Mediu, Ion Cupă, preşedintele Autorităţii Vamale Române, Marco Buoni (Italia), director Centro Studi Galileo, Giles Peters (Polonia), Vertis Environment şi Emil Iakabos, director executiv al Asociaţiei Inginerilor de Instalaţii din România – Filiala Valahia, care au adus perspective valoroase şi soluţii pentru provocările viitoare ale industriei gazelor fluorurate.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANM: Valori termice mai ridicate decât cele specifice până pe 6 mai

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), a emis pentru perioada...
‹ adv ›

AgroMeteo: Seceta pedologică se menţine pe suprafeţe agricole extinse din Moldova, Dobrogea şi Oltenia

Secetă pedologică moderată şi puternică se înregistrează în cultura grâului de toamnă pe suprafeţe extinse din Moldova, Dobrogea şi...

Guvernul francez anunţă noi măsuri pentru a rezolva criza din sectorul agricol

Guvernul francez a dat sâmbătă publicităţii o serie de măsuri suplimentare în favoarea agricultorilor, în speranţa că va încheia...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole