15 C
București
marți, 7 mai, 2024

-

HomepageAdvBoualem Saidi, Bayer: Sustenabilitatea e viitorul agriculturii. Nu e o opțiune, e...

Boualem Saidi, Bayer: Sustenabilitatea e viitorul agriculturii. Nu e o opțiune, e unica soluție

Agricultura generează aproximativ 10 % din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră din UE, potrivit datelor Comisiei Europene. Totodată, aceasta deține cheia sechestrării CO2, prin adoptarea unor practici agricole inovatoare și corect implementate.

Pentru a reduce semnificativ emisiile de gaze cu efect de seră, este necesar un efort concentrat al companiilor furnizoare de soluții din sectorul agricol, fermierilor și organizațiilor relevante. Un exemplu notabil în această direcție este Bayer, care și-a propus să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 30% până în 2030.

Misiunea Bayer – reducerea cu 30 % a emisiilor de gaze cu efect de seră (GES), până în 2030.

Bayer a oferit suport pentru realizarea primului raport despre agricultura sustenabilă în România, continuând să ofere soluții pentru încurajarea fermierilor de a adopta practici sustenabile.

„Ne aflăm în fața unei provocări fantastice pentru fermieri și pentru întregul sector agricol – asigurarea hranei pentru o populație în creștere, reducând amprenta agriculturii și a industriilor conexe asupra mediului. Inovațiile implementate în agricultură împreună cu responsabilitatea fiecărui actor din sector sunt cele care pot elimina mai mult carbon din atmosferă decât produce agricultura. Producerea sustenabilă a alimentelor nu este doar un trend sau o opțiune, este unica soluție, este o parte integrată a strategiei noastre”, a relatat Boualem Saidi, Senior Bayer Representative Bayer (SBR) pentru Grupul de Țări România, Bulgaria și Republica Moldova.

Misiunea Bayer este de a contribui la reducerea semnificativă a emisiilor de gaze cu efect de seră în agricultură, creând produse și soluții inovative, dar și promovând practici inteligente, cum ar fi agricultura No-till și utilizarea culturilor de acoperire.

Bayer își propune să susțină 100 de milioane de fermieri mici, oferindu-le acces la know-how, tehnologii și inovații.

Viitorul se va axa mai mult pe susținerea micilor fermieri mici din țările în curs de dezvoltare până în 2030. Bayer își propune să susțină 100 de milioane de fermieri, asigurând accesul acestora la know-how, tehnologii și inovații pentru a-și dezvolta afacerea și hrăni populația în creștere.

„Susținerea fermierilor mici este crucială pentru securitatea alimentară. Creșterea durabilă a veniturilor micilor fermieri va contribui, la rândul său, la dezvoltarea incluzivă a țărilor cu venituri mici și medii.

Putem oferi agriculturii soluții care să contribuie la un mediu mai bun, mai puțin vulnerabil, mai sustenabil. Vom continua să facem acest lucru prin parteneriate colaborative și soluții inovatoare care oferă cunoștințe agricole, acces la piețe, opțiuni de finanțare și alegeri de soluții pentru protecție integrată a plantelor pentru a aborda cele mai provocatoare probleme ale lor”.

Mai mult, compania se angajează să reducă impactul soluțiilor sale de protecție a plantelor asupra mediului, prin inovație și tehnologii integrate.

„Este o obligațiune pentru toate țările și este o oportunitate bună de a face businessul nostru sustenabil. Producția agricolă și viitorul securității alimentare sunt puse sub semnul întrebării în întreaga lume, din cauza schimbărilor climatice. Scopul nostru este să reducem impactul soluțiilor noastre de protecție a plantelor prin inovație, prin a aduce tehnologii integrate, soluții ce vor reduce amprenta noastră asupra mediului”.

Scopul final este nu doar de a ajuta fermierii să reducă emisiile de carbon, ci și de a contribui la sechestrarea acestuia în sol și să producă sustenabil, furnizând fermierilor soluții reziliente și inteligente din punct de vedere climatic.

„Aceste soluții includ aspecte importante cum ar fi protecția plantelor, crearea de noi hibrizi și furnizarea de soluții digitale complexe, utile tuturor fermierilor, indiferent de mărimea fermei pe care o gestionează”, conchide Boualem Saidi.

Mai multe detalii despre raportul „Agricultura sustenabilă în România: abordări și direcții pentru viitor”.

Luminița Crivoi
Luminița Crivoi
Expert în agricultură

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Cum limităm pagubele provocate de grindină la vița de vie

Dintre plantele cultivate, vița de vie este una dintre...

Județul Timiș – unul dintre cele mai puternice hub-uri agricole regionale

Vestul ţării câștigă tot mai mult teren în planurile de investiții, iar județul Timiș este unul dintre orașele cheie...

Grupul OMV Petrom a înregistrat un profit net de 1,39 miliarde lei în primul trimestru, în scădere cu 6%

Grupul OMV Petrom a obţinut în primele trei luni ale acestui an un profit net de 1,399 miliarde de...

Cricova – soiuri noi pentru vinuri și spumante selecte și oportunități excelente în turism

Combinatul de Vinuri „Cricova” din Republica Moldova marchează un moment semnificativ în expansiunea sa, prin inițierea plantării a 51...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole