18.9 C
București
marți, 30 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBloomberg: Rusia va menţine cota la exportul de cereale, după încă o...

Bloomberg: Rusia va menţine cota la exportul de cereale, după încă o recoltă majoră

Rusia caută să menţină cota sezonieră la exportul de cereale la un nivel ridicat, ceea ce probabil nu va afecta livrările, după încă o recoltă majoră de grâu, transmite Bloomberg.

Probabil va fi stabilită o cotă la exportul de cereale de 24 milioane de tone în a doua jumătate a sezonului, din 15 februarie şi până la finalul lunii iunie, a anunţat agenţia rusă de presă Interfax, citând declaraţia adjunctului ministrului Agriculturii, Oksana Lut. Nivelul cotei pentru grâu nu a fost specificat.

„Nivelul cotei la exportul de cereale este destul de generoasă”, ceea ce înseamnă că probabil nu va limita exporturile, a apreciat Dmitry Rylko, directorul firmei ruse de consultanţă IKAR.

În timp ce Rusia a folosit anterior cotele la export pentru cereale pentru a majora livrările interne, Kremlinul imită plafonul introdus pentru 2022, ceea ce înseamnă că va fi un impact redus pe pieţele globale. Evoluţiile reflectă o altă o recoltă majoră pentru ţara care şi-a consolidat poziţia de principal furnizor mondial de grâu după invadarea Ucrainei.

Războiul declanşat de Rusia – inclusiv blocada şi bombardarea porturilor – a împiedicat exporturile ucrainene de produse alimentare. În contrast, traderii ruşi au depăşit dificultăţile financiare şi logistice, reuşind să facă livrări record.

Interfax a precizat că în cota la exportul de cereale sunt incluse şi livrările din teritoriile ucrainene ocupate de forţele ruse.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Rusia a anunțat că interzice timp de şase luni exporturile de benzină

Rusia a anunţat marţi interzicerea timp de şase luni...
‹ adv ›

Reuters: Rusia a recoltat 142,6 de mln de tone de cereale în 2023, a doua mare recoltă din istorie

Recolta de cereale a Rusiei în 2023 se ridică la 142,6 milioane de tone, cu 9,5% mai mică decât...

Rusia intenţionează să exporte peste 65 de milioane de tone cereale, după o recoltă record

După o recoltă record, Rusia intenţionează să exporte peste 65 de milioane de tone cereale, conform datelor Guvernului de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole