26 C
București
joi, 20 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBloomberg: Rusia va menţine cota la exportul de cereale, după încă o...

Bloomberg: Rusia va menţine cota la exportul de cereale, după încă o recoltă majoră

Rusia caută să menţină cota sezonieră la exportul de cereale la un nivel ridicat, ceea ce probabil nu va afecta livrările, după încă o recoltă majoră de grâu, transmite Bloomberg.

Probabil va fi stabilită o cotă la exportul de cereale de 24 milioane de tone în a doua jumătate a sezonului, din 15 februarie şi până la finalul lunii iunie, a anunţat agenţia rusă de presă Interfax, citând declaraţia adjunctului ministrului Agriculturii, Oksana Lut. Nivelul cotei pentru grâu nu a fost specificat.

„Nivelul cotei la exportul de cereale este destul de generoasă”, ceea ce înseamnă că probabil nu va limita exporturile, a apreciat Dmitry Rylko, directorul firmei ruse de consultanţă IKAR.

În timp ce Rusia a folosit anterior cotele la export pentru cereale pentru a majora livrările interne, Kremlinul imită plafonul introdus pentru 2022, ceea ce înseamnă că va fi un impact redus pe pieţele globale. Evoluţiile reflectă o altă o recoltă majoră pentru ţara care şi-a consolidat poziţia de principal furnizor mondial de grâu după invadarea Ucrainei.

Războiul declanşat de Rusia – inclusiv blocada şi bombardarea porturilor – a împiedicat exporturile ucrainene de produse alimentare. În contrast, traderii ruşi au depăşit dificultăţile financiare şi logistice, reuşind să facă livrări record.

Interfax a precizat că în cota la exportul de cereale sunt incluse şi livrările din teritoriile ucrainene ocupate de forţele ruse.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Reuters: Sovecon a redus estimările privind recolta de grâu a Rusiei, la 80,7 mln de tone

Firma rusească de consultanţă în agricultură Sovecon şi-a redus,...
‹ adv ›

Reuters: Rusia va identifica alte pieţe pentru cerealele sale, după ce UE a decis majorarea tarifelor la importuri

Rusia va găsi alte pieţe pentru cerealele sale, după ce Uniunea Europeană a decis majorarea tarifelor la importurile de...

Bloomberg: Kremlinul îşi extinde controlul asupra cerealelor ruseşti tocmai când preţul grâului explodează

Statul rus îşi extinde controlul asupra unei părţi din ce în ce mai mari din industria cerealelor, ceea ce...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole