8.4 C
București
joi, 22 februarie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleConcernul german Bayer AG ar putea fi împărțit în două companii

Concernul german Bayer AG ar putea fi împărțit în două companii

Gigantul farmaceutic și biotehnologic german Bayer AG a anunțat că ia în considerare desprinderea fie a diviziei sale de Sănătate a Consumatorilor, fie a diviziei de Științe Agricole, pentru a-și îmbunătăți rezultatele financiare.

Acest lucru a fost anunțat de CEO-ul companiei, Bill Anderson, în timpul prezentării rezultatelor trimestrului al treilea.

„Nu suntem mulțumiți de rezultatele acestui an. Cifra de afaceri este de aproape 50 de miliarde de euro, dar fluxul de numerar liber este pe zero. Această situație este pur și simplu inacceptabilă. Vom schimba Bayer pentru a ne concentra doar pe ceea ce este important pentru noi și vom înlătura restul”, se spune în declarația companiei, citând cuvintele lui Bill Anderson.

Potrivit lui Bill Anderson, un grup de experți ai companiei examinează în prezent diferite opțiuni de restructurare a Bayer. Printre acestea se numără posibilitatea de a separa în companii independente fie producția de produse de sănătate, fie de inputuri agricole.

„Ei examinează condițiile de piață, ce ar însemna schimbările structurale pentru crearea noastră de valoare, costurile unice și disinergiile, fluxurile de numerar și ratele de îndatorare, aspectele fiscale și alte criterii”, a spus Bill Anderson.

În același timp, compania poate păstra structura sa, pur și simplu scăpând de activele necorespunzătoare. Dar opțiunea de a diviza Bayer în trei companii independente a fost respinsă de conducere.

Compania a anunțat, de asemenea, că va „elimina mai multe straturi de management și coordonare”, ceea ce va include o „reducere semnificativă a forței de muncă”.

De ce ia în considerare Bayer desprinderea unei divizii?

Există mai multe motive pentru care Bayer ar putea lua în considerare desprinderea unei divizii. Un motiv este că compania ar putea obține o evaluare mai bună a unei divizii, dacă ar fi listată ca companie independentă. Un alt motiv este că împărțirea unei divizii ar putea permite Bayer să se concentreze pe activitățile sale de bază.

Care sunt diviziile pe care Bayer le poate desprinde?

Bayer are două divizii principale: Sănătatea Consumatorilor și Științele Agricole. Divizia de Sănătate a Consumatorilor produce produse de îngrijire personală, medicamente fără prescripție medicală și produse farmaceutice cu prescripție medicală. Divizia de Științe Agricole produce semințe, pesticide și alte produse destinate agriculturii.

Ce va urma?

Bayer a promis că va prezenta detalii despre viitorul companiei în martie 2024, când va fi publicat raportul financiar anual. Între timp, compania va continua să evalueze diferite opțiuni structurale.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Bayer planifică să-și revizuiască politica de dividende pentru a-și reduce datoriile

Bayer AG are în plan să-și revizuiască politica de...
‹ adv ›

FieldView, Tecnoma și Berthoud revoluționează împreună tehnologia de pulverizare agricolă și utilizarea datelor agronomice în Europa

La AgriTechnica, trei inovatori digitali în agricultură, FieldView, Tecnoma și Berthoud, sunt pregătiți să dezvăluie un parteneriat revoluționar care...

Bayer și NIK lansează FieldView Spray Kit

Bayer investește activ în digitalizarea agriculturii lansând astăzi un nou produs, FieldView Spray Kit, în colaborare cu NIK. Bayer este...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole