20.4 C
București
vineri, 12 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAgroMeteo: Vreme caldă cu temperaturi de până la 25 de grade în...

AgroMeteo: Vreme caldă cu temperaturi de până la 25 de grade în prima parte a lunii noiembrie

Primele două săptămâni ale lunii noiembrie vor sta sub semnul unui regim termic mai cald decât în mod normal pentru această perioadă din calendar, timp în care se vor semnala şi ploi, în special după data de 4 noiembrie, la nivelul întregii ţări, relevă prognoza publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), cu valabilitate pentru intervalul 30 octombrie – 12 noiembrie.

În Banat, în primele două zile din interval, vremea va fi deosebit de caldă, cu o medie a valorilor maxime de 24 de grade şi a minimelor în jurul a 12 grade. Ulterior, deşi valorile termice vor fi în scădere, vremea va fi în continuare mai caldă decât normalul perioadei, iar până la finalul primei săptămâni mediile valorilor diurne vor oscila în jurul a 19 grade, iar ale celor nocturne între 6 şi 10 grade.

În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendinţa să scadă continuu până la medii ale maximelor de 12 – 13 grade şi ale minimelor de 4 – 5 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în prima zi a lunii noiembrie şi după data de 4 noiembrie.

În Crişana, în prima săptămână din interval, valorile termice vor avea oscilaţii de la o zi la alta, dar vremea se va menţine în general mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă. Mediile valorilor diurne vor varia între 16 şi 24 de grade, iar ale celor nocturne între 5 şi 11 grade.

În a doua jumătate a intervalului de referinţă, temperatura aerului va avea tendinţa să scadă până la medii ale maximelor de 12 – 13 grade şi ale minimelor în jurul a 4 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare în prima zi a lunii noiembrie şi după data de 4 noiembrie.

În Transilvania, în primele două zile din interval, vremea va fi deosebit de caldă, cu o medie a valorilor maxime de 22 de grade şi a minimelor de 4 – 9 grade. Apoi, deşi valorile termice vor fi în general în scădere, vremea va fi în continuare mai caldă decât normalul perioadei, iar până la finalul primei săptămâni mediile valorilor diurne vor oscila între 16 şi 19 grade, iar ale celor nocturne între 3 şi 9 grade.

În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendinţa să scadă continuu până la medii ale maximelor de 10 – 11 grade şi ale minimelor de 2 – 3 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în prima zi a lunii noiembrie şi în intervalul 4 – 12 noiembrie.

În Maramureş, luni şi marţi, vremea va fi deosebit de caldă, cu medii ale maximelor în jurul a 22 de grade şi minime de 8 – 11 grade. Până la finalul primei săptămâni, vor fi variaţii termice, dar vremea va rămâne în general mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă. Media regională a maximelor va fi de 15 – 19 grade, iar cea a minimelor de 5 – 10 grade.

În a doua jumătate a intervalului de referinţă, temperatura aerului va avea tendinţa să scadă continuu până la medii ale maximelor de 10 – 11 grade şi ale minimelor în jurul a 3 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare în prima zi a lunii noiembrie şi după data de 4 noiembrie.

În Moldova, în ultimele zile din luna octombrie, valorile termice se vor situa peste mediile specifice perioadei, astfel încât se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, între 22 şi 24 de grade şi minime, în medie, între 7 şi 10 grade.

La începutul lunii noiembrie, temperaturile vor mai scădea până la maxime în general de 16 – 18 grade şi minime de 6 – 10 grade, urmând ca, până lasfârşitul primei săptămâni din interval, să se încălzească treptat şi să se înregistreze maxime între 16 şi 21 de grade şi minime, în medie, între 6 şi 11 grade.

În ultima săptămână din interval, tendinţa temperaturii va fi de scădere treptată, astfel încât maximele estimate vor scădea de la 20 de grade până la 12 grade şi minimele de la 11 grade până la 4 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare în prima zi a lunii noiembrie şi după data de 4 noiembrie.

În Dobrogea, în primele trei zile din interval, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, cu o medie a valorilor maxime de 23 de grade şi a minimelor în jurul a 14 grade.

Ulterior, deşi valorile termice vor fi în scădere, vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obişnuit pentru începutul lunii noiembrie, iar până la finalul primei săptămâni mediile valorilor diurne se vor situa, în medie, între 18 şi 24 de grade, iar ale celor nocturne între 10 şi 15 grade.

În a doua săptămână din interval, temperatura aerului va avea tendinţa să scadă treptat şi, până spre sfârşitul acesteia, nu vor mai fi maxime care să depăşească 15 – 16 grade, iar minimele vor fi în medie de 8 – 10 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată începând cu data de 3 noiembrie.

În Muntenia, până miercuri, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă şi se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, de 23 – 25 de grade, respectiv minime de 9 – 11 grade. În prima săptămână din luna noiembrie, valorile termice vor fi în scădere, însă vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă.

Astfel, se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, între 18 şi 23 de grade, şi minime între 7 şi 11 grade. În a doua săptămână din noiembrie, temperatura aerului va avea tendinţa să scadă treptat şi vor fi la nivelul întregii regiuni maxime cuprinse între 14 şi 20 de grade şi minime între 4 şi 9 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată începând cu data de 3 noiembrie.

În Oltenia, în primele trei zile din interval, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, cu o medie a valorilor maxime de 21 – 23 de grade şi a minimelor între 9 şi 11 grade. Mai târziu, pe 2 noiembrie, valorile termice vor fi în scădere (maxime în jurul a 17 grade şi minime de 6 – 7 grade), dar vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă, iar până la finalul primei săptămâni mediile valorilor diurne vor fi, în medie, de 19 – 20 de grade, iar ale celor nocturne între 7 şi 11 grade.

În a doua săptămână din noiembrie, temperatura aerului va scădea treptat şi vor fi maxime, în medie, între 14 şi 19 grade şi minime între 4 şi 10 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare în prima zi a lunii noiembrie şi după data de 4 noiembrie.

La munte, pe parcursul zilelor de luni şi marţi, vremea va fi deosebit de caldă pentru sfârşitul lunii octombrie şi se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, de 15 – 16 grade şi minime de 5 – 7 grade.

Pe data de 1 noiembrie se va resimţi o scădere a temperaturilor şi vor fi maxime, în medie, în jurul a 8 grade şi minime în jurul a un grad, urmând ca, până la finalul primei săptămâni din noiembrie, să se înregistreze maxime, în medie, între 9 şi 12 grade şi minime între 2 şi 6 grade.

În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendinţa să scadă continuu până la medii ale maximelor de 4 – 6 grade şi minime cuprinse între -1 grad şi 3 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în prima zi a lunii noiembrie şi după data de 4 noiembrie.

Vezi prognoza meteo în câmp pe Agmeteo.ro.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

AgroMeteo: Regimul hidrotermic favorabil din aer şi sol va înregistra ritmuri normale de vegetaţie la culturile de toamnă

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), a emis prognoza de specialitate pentru perioada 31 martie - 5 aprilie. Potrivit prognozei, regimul...

Maramureş: Culturile cerealiere şi pomicole, evoluţie optimă generată de condiţiile agrometeo

Starea culturilor cerealiere şi pomicole din judeţul Maramureş este optimă, deşi stratul de zăpadă din această iarnă a fost...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole