13.3 C
București
vineri, 3 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleSingurul bloc din Europa pentru creșterea porcilor pierde definitiv autorizația de funcționare

Singurul bloc din Europa pentru creșterea porcilor pierde definitiv autorizația de funcționare

Singurul bloc din Europa destinat pentru creșterea porcilor își pierde definitiv autorizația de funcționare. Cu toate acestea, clădirea cu șase etaje este goală de cinci ani. Modernizarea anunțată acum ceva timp nu a avut loc.

Clădirea pentru porci din Maasdorf, lângă Köthen, Saxonia-Anhalt, nu mai poate fi utilizată pentru creșterea porcilor. Acest lucru a fost comunicat de Oficiul Administrativ de Stat din Germania. Autorizația de funcționare pentru clădirea cu șase etaje pentru porci a expirat și sfârșitul definitiv al instalației controversate este sigilat, raportează MDR.

În Germania, instalația de creștere a fost în centrul atenției la nivel național de mai multe ori. Conform Ministerului Mediului din Saxonia-Anhalt, autorizația a expirat totuși încă în septembrie 2021. Doar depozitul de gunoi a mai fost operat.

Conform districtului Anhalt-Bitterfeld, este încă neclar ce se va întâmpla în viitor cu clădirea.

De asemenea, Biroul German pentru Protecția Animalelor a comunicat că operatorul a abandonat instalația controversată de creștere a porcilor de ceva vreme. Activiștii care susțin protecția animalelor salută sfârșitul definitiv al așa-numitului zgârâie-nori.

Biroul German pentru Protecția Animalelor a declarat, de asemenea, că și-a încheiat campania împotriva instalației, raportează MDR. Organizația pentru drepturile animalelor a publicat de mai multe ori între 2013 și 2018 imagini din instalație și a atras atenția asupra neregulilor.

Imagini mai recente arată că clădirea degradează tot mai mult. În 2018, Biroul German pentru Protecția Animalelor a făcut publice condițiile din clădire. Videoclipurile arătau, printre altele, purcei și scroafe maltratate. La acea vreme, acolo trăiau încă aproximativ 3.000 de porci. În urma unui control ulterior, au fost constatate numeroase încălcări.

Procuratura din Dessau-Roßlau a început atunci investigații pentru încălcarea legii protecției animalelor. Drept urmare, operatorul a anunțat că intenționează să modernizeze instalația. Cu toate acestea, acest lucru nu s-a întâmplat.

Clădirea a fost singura de acest fel în Europa. Clădirea a fost construită în anii 1970 cu ajutorul Uniunii Sovietice ca un proiect de prestigiu pentru creșterea modernă a animalelor.

‹ adv ›

1 COMENTARIU

  1. Pot să pună acum acolo, niște,, mistreți” din clasa politică de la noi..
    Kiar miniștrii, oricare ar fi ei, că oricum sunt reprezentativi!!

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Reuters: Ucraina caută cumpărători pentru zahăr; cota de export în UE, aproape epuizată

Ucraina îşi va epuiza luna viitoarea cota de export de zahăr acordată de Uniunea Europeană pentru întregul an 2024...

Reuters: Gazprom a raportat pierderi de 6,9 miliarde de dolari în 2023

Grupul rus Gazprom a raportat joi pierderi nete de 629 miliarde de ruble (6,9 miliarde de dolari) în 2023,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole