11.7 C
București
miercuri, 1 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMinistrul Florin Barbu participă la Consiliul AgriFish

Ministrul Florin Barbu participă la Consiliul AgriFish

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin-Ionuț BARBU, participă în perioada 23-24 octombrie 2023, la Consiliul Agricultură și Pescuit, care are loc la Luxemburg.

Pe ordinea de zi a reuniunii se vor regăsi teme de interes major pentru fermierii români, astfel: situația pieței, directiva – cadru privind deșeurile – aspecte legate de alimente, posibilități de pescuit pentru 2024 în Marea Baltică, reuniunea anuală a Comisiei Internaționale pentru Conservarea Tonului din Oceanul Atlantic (ICCAT).   

În deschiderea reuniunii, miniștrii vor discuta despre situația pieței în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei pentru a face un bilanț al diferitelor evoluții care au un impact asupra produselor agroalimentare și al sectorului agroalimentar al UE.

Pe baza informațiilor furnizate de Comisie și de Președinție, miniștrii vor desfășura un schimb de opinii în mod public cu privire la aspectele legate de alimente ale propunerii de modificare specifică a Directivei-cadru privind deșeurile.

Oficialii europeni vor urmări să ajungă la un acord politic privind posibilitățile de pescuit pentru anul viitor în Marea Baltică.

Reprezentanții statelor membre vor desfășura un schimb de opinii care va oferi orientări Comisiei cu privire la poziția care urmează să fie adoptată de UE în cadrul reuniunii anuale din acest an a Comisiei Internaționale pentru Conservarea Tonului din Oceanul Atlantic (ICCAT), ce se va desfățura în perioada 13-20 noiembrie 2023.

Consiliul va primi informații din partea delegației cehe cu privire la reuniunea Grupului de la Vișegrad, din partea delegațiilor din Croația și Slovenia privind gestionarea crizelor și din partea delegației lituaniene privind perspectivele agriculturii ecologice.

În cadrul unei sesiuni publice, președinția va furniza Consiliului informații actualizate cu privire la aspectele agricole și forestiere ale propunerii privind certificarea eliminărilor de dioxid de carbon.

Tot în cadrul sesiunii publice, delegația poloneză va furniza miniștrilor informații cu privire la impactul sistemului UE de comercializare a certificatelor de emisii asupra sectorului agricol, în timp ce delegația austriacă va informa Consiliul cu privire la provocările cu care se confruntă sectorul agricol.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Barbu: Au fost puse bazele unor proiecte majore de investiţii în zootehnie, în cadrul vizitelor în Qatar şi EAU

Potenţialul uriaş al agriculturii româneşti a fost prezentat oficialilor...
‹ adv ›

MADR: Tehnologia rachetelor antigrindină nu produce o creştere a emisiilor de poluanţi în aer, apă sau sol

Exploatarea infrastructurii operaţionale din cadrul Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor (SNACP) nu produce o creştere a...

Ajutor de minimis de 2.000 de lei pe scroafă/an pentru crescătorii de porci de reproducţie din rasele Bazna şi Mangaliţa

Hotărârea privind aprobarea programului de susţinere a crescătorilor de porci de reproducție din rasele Bazna şi/sau Mangalița pentru anul...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole