7.8 C
București
marți, 23 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleINDAGRA 2023: Peste 550 de companii din 23 de țări participă la...

INDAGRA 2023: Peste 550 de companii din 23 de țări participă la cel mai important târg agricol și alimentar din România

În perioada 25 – 29 octombrie, la București, are loc INDAGRA & INDAGRA FOOD 2023, cel mai important concept de networking agricol și alimentar din România. Evenimentul, organizat de ROMEXPO, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a României, reunește peste 550 de companii din sectorul agricol și alimentar, din România și din străinătate. Agrobiznes este partener media al evenimentului.

Tehnologii de ultimă generație și inovații în agricultură

Peste 550 de companii din sectorul agricol și alimentar participă la ediția de anul acesta, suprafața expozițională ocupată la interior și exterior fiind de peste 30.000 mp. La INDAGRA & INDAGRA FOOD 2023 sunt prezente 23 de țări: Belgia, Bulgaria, Cehia, China, Coreea de Sud, Franța, Germania, Grecia, Italia, Liban, Marea Britanie, Moldova, Muntenegru, Olanda, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Spania, SUA, Turcia, Ucraina și Ungaria, evenimentul înregistrând un grad de internaționalizare de 38%.

INDAGRA 2023 aduce în prim plan tehnologiile viitorului din sectorul agricol și inovațiile din horticultură, viticultură și zootehnie. La târg sunt prezente companii care oferă o gamă largă de produse și servicii pentru fermieri, de la echipamente și utilaje agricole, până la soluții de irigare, îngrășăminte și tratamente fitosanitare.

Practici responsabile de producție și soluții ecologice

INDAGRA FOOD 2023 promovează practicile responsabile de producție, echipamentele și tehnologiile care accelerează transformarea digitală a industriei, precum și soluțiile ecologice cu impact redus asupra mediului. La târg sunt prezenți producători, distribuitori și importatori de echipamente și tehnologii pentru industria cărnii, dar și reprezentanți domeniului panificației, industrializării legumelor și fructelor, prelucrării peștelui și laptelui.

Sectorizare INDAGRA 

I. SALONUL DE AGRICULTURĂ – PAVILION B1 

 • ZONA A – material săditor, semințe, îngrășăminte;
 • ZONA B – zootehnie/viticultură;
 • ZONA C – mașini, utilaje și echipamente agricole;
 • ZONA D – tehnologii și echipamente pentru irigații, sere și solarii.

II. SALONUL UTILAJELOR AGRICOLE – platformele exterioare 1, 4, 10, 11, V5, V6, 12, 13 și Aleea Negustorilor.

Platformele 12 și 13 – zonă special amenajată pentru animale: ovine, bovine, cabaline și păsări.

Sectorizare INDAGRA FOOD

Pavilion B2 – utilaje si echipamente pentru industria alimentară, produse alimentare și materii prime.

Platformele exterioare – Pl.B1, Aleea Crown, Aleea Negustorilor: retaileri, comercianți, producători din industria alimentară.

Pe lângă partea expozițională, conceptul INDAGRA & INDAGRA FOOD 2023 oferă participanților și un program de activități conexe tematice.

US TRADE TALKS FORUM – organizat pe 26 octombrie, ora 10:00, în sala Madgearu – de către Camera de Comerț și Industrie a României și Ambasada SUA în România. Evenimentul reunește factori de decizie guvernamentali și companii din România, Bulgaria, Moldova și Ucraina, prezente la INDAGRA și oferă o suită de oportunități, în special în contextul investițiilor bugetare ale UE și naționale în energie verde, agricultură și infrastructura de irigații.

Conferința „Orizonturi ale Planului Strategic 2023-2027”, organizată de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Reţeaua Naţională de Dezvoltare Rurală, are loc pe 26 octombrie, în Sala Titulescu din pavilionul B3, în intervalul orar 10:00 – 14:00.

Conferința „Cooperative agricole în pragul unui nou exercițiu financiar”, organizată de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă – se desfășoară pe 27 octombrie, în Sala Madgearu din pavilonul B3, începând cu ora 10:00.

Conferințele organizate pe 28 octombrie, în Sala Madgearu din pavilionul B3, în intervalul orar 10:00 – 14:00, de către Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București: 

 • Risipa alimentară: o abordare sustenabilă în contextul Strategiei Green Deal a Uniunii Europene;
 • Aspecte privind producerea și utilizarea unui preparat furajer destinat îmbunătățirii performanțelor vacilor de lapte;
 • Evaluarea autenticității în pensiunile rurale din România;
 • Utilizarea fibrelor vegetale în produsele de carne;
 • Microalgele – o nouă sursă de Omega-3.

Simpozionul Tehnico – Știintific organizat de Asociația Generală a Frigotehniștilor din România. Acesta se desfășoară pe 28 octombrie în Sala Titulescu din pavilionul B3, în intervalul orar 11:00 – 15:00.

INDAGRA & INDAGRA FOOD 2023 are și o latură dedicată publicului larg, astfel pe durata celor 5 zile, vizitatorii sunt invitați să admire cele mai frumoase exemplare de animale și să guste din bucatele tradiționale românești.

Informații suplimentare în Ghidul Vizitatorului INDAGRA / Ghidul Vizitatorului INDAGRA FOOD. Scanează codul QR la intrare și lasă-te ghidat printre standurile spectaculoase din pavilioanele B1, B2 și platformele exterioare ale Centrului Expozițional ROMEXPO.

Program de vizitare:

 • 25 – 28.10.2023, în intervalul orar 09:00 – 18:00.
 • 29.10.2023, în intervalul orar 09:00 – 16:00.
 • Bilet de intrare: 10 lei.
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Peste 40.000 de vizitatori au ajuns la INDAGRA & INDAGRA FOOD 2022

În perioada 26 – 30 octombrie, ROMEXPO, împreună cu...
‹ adv ›

INDAGRA și INDAGRA FOOD – cele mai așteptate evenimente ale toamnei au loc la ROMEXPO, 26 – 30 octombrie 2022

ROMEXPO împreună cu Camera de Comerț și Industrie a României organizează, între 26 – 30 octombrie, INDAGRA – cel...

VIDEO. Înregistrează-te ca expozant la #INDAGRA2022 – cel mai important eveniment agricol din România

Pentru că deciziile inspirate se iau vara, iar roadele se culeg toamna, te invităm să te înscrii ca expozant...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole