22.5 C
București
sâmbătă, 6 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAFIR a publicat ghidul solicitantului privind finanţarea cursurilor de formare profesională din...

AFIR a publicat ghidul solicitantului privind finanţarea cursurilor de formare profesională din fonduri europene de până la 94 euro/zi/persoană

Ghidul solicitantului pentru accesarea finanţării acordate prin Planul Strategic pentru Politica Agricolă Comună 2023 – 2027 (PS PAC 2027) pentru cursuri de formare profesională a fost publicat pe pagina oficială de internet a Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), a anunţat, joi, AFIR.

„Fondurile alocate prin intervenţia DR-37 – Transfer de cunoştinţe din cadrul PS PAC 2027 sunt sub forma unor costuri unitare standard acordate pentru rambursarea cheltuielilor eligibile din cadrul proiectelor realizate de către furnizorii de formare profesională, beneficiarii direcţi ai acestei finanţări. Furnizorii de formare profesională, care pot fi entităţi sau consorţii publice sau private care activează în domeniul formării profesionale şi care îndeplinesc toate condiţiile de eligibilitate, trebuie să se înscrie on-line în Registrul furnizorilor eligibili de servicii de formare profesională (registrul va fi disponibil pe afir.ro printr-o aplicaţie distinctă)”, se precizează AFIR.

În cadrul intervenţiei menţionate sunt eligibile trei variante de Cost Unitar Standard (CUS), respectiv pentru întâlniri faţă în faţă cu cazare (CUS – A), cu o valoare de 94 euro/ persoană/zi, pentru întâlniri faţă în faţă fără cazare (CUS – B), cu o valoare de 67 euro/persoană/ zi, pentru întâlniri online (CUS – C), cu o valoare de 21 euro/persoană/ zi.

Aceste costuri includ, după caz, costul unitar standard pentru experţii formatori, echipa de implementare, transport, cazare, masă, sală de conferinţe, consumabile şi materiale suport, cheltuieli indirecte.

Pentru primul apel de selecţie lansat în cadrul acestei intervenţii, cu o alocare financiară de 1,8 milioane de euro, au fost propuse două domenii de formare profesională. Primul domeniu, „Eco-Scheme”, este obligatoriu şi vor fi instruiţi fermierii, în special beneficiarii schemelor finanţate prin Pilonul I al PAC pentru climă, mediu şi bunăstarea animalelor.

Cel de-al doilea domeniu, „Cunoştinţe în materie de mediu, climă şi eficienţa utilizării resurselor în cadrul exploataţiilor agricole”, se adresează în special beneficiarilor finanţărilor de agro-mediu şi climă şi agricultură ecologică care trebuie să îşi însuşească informaţii detaliate privind metodele şi practicile agricole compatibile cu protecţia mediului, întreţinerea şi ameliorarea peisajelor tradiţionale, reducerea poluării generate de activităţile agricole (reducerea poluării apei şi solului, reducerea emisiilor de GES, protecţia antierozională a solului, conservarea biodiversităţii şi adaptarea la efectele schimbărilor climatice).

Aceste cursuri de formare profesională nu se supun prevederilor art. 21 din Ordonanţa nr. 129/2000 privind autorizarea furnizorilor de formare profesională a adulţilor şi vor avea o durată de 3 zile (24 ore) pentru domeniul „Eco-Scheme” şi de 5 zile (40 ore) pentru ambele domenii de formare.

Pentru întocmirea documentaţiei necesare depunerii cererilor de finanţare, solicitanţii au la dispoziţie Ghidul solicitantului şi anexele aferente acestuia, disponibile pe pagina oficială de internet a Agenţiei www.afir.ro, la secţiunea Finanţare.

  • Citește despre ->
  • AFIR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AFIR: 30 aprilie, termen limită pentru cererile de finanțare în sectorul pomicol

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) amintește că, până...
‹ adv ›

Unitate modernă de colectare și procesare a cerealelor la Cricău, realizată pe fonduri europene

Cu o viziune inovatoare și sprijinul AFIR, comunitatea din Cricău demonstrează că dezvoltarea sustenabilă nu este doar un vis....

AFIR foloseşte soluţii UiPath pentru a sprijini fermierii să acceseze mai rapid fondurile UE

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale face un nou pas pentru sprijinirea fermierilor români care îşi doresc să acceseze fonduri...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole