12.8 C
București
miercuri, 1 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleCiolacu: România va dubla capacitatea de tranzit pentru cerealele din Ucraina până...

Ciolacu: România va dubla capacitatea de tranzit pentru cerealele din Ucraina până în 2024

România va dubla, până la sfârşitul anului, capacitatea de tranzit pentru cerealele din Ucraina, a anunţat, miercuri, premierul Marcel Ciolacu.

Acesta a declarat, la finalul şedinţei comune ale guvernelor României şi Ucrainei, că volumul de cereale ucrainene care va trece lunar prin România va creşte de la două la patru milioane de tone.

„Am reuşit împreună să găsim o formulă agreată în comun prin care să facilităm atât tranzitul cerealelor, cât şi să protejăm piaţa românească şi interesele fermierilor români. De altfel, în cadrul şedinţei comune de astăzi am reiterat angajamentul de a dubla capacitatea de tranzit de la două milioane de tone lunar la patru milioane până la sfârşitul anului. Şi vom face acest lucru pentru că vom continua să investim în infrastructura Portului Constanţa, a porturilor dunărene, dar şi în drumuri sau calea ferată”, a afirmat Ciolacu.

El a dat asigurări că exporturile de cereale din Ucraina în România se vor face cu protejarea intereselor fermierilor români.

Potrivit şefului Executivului român, de la începutul războiului, aproape 30 de milioane de tone de cereale ucrainene au tranzitat România.

‹ adv ›

1 COMENTARIU

  1. Poate sunt protejați agricultorii ucraineni!!!!!!!!
    Dacă un agent economic român are într-adevăr nevoie de cereale din Ucraina, i se analizează și aprobă cererea de import din această țară. De ce nu se adresează unui agricultor român???????? De ce nu se prevede obligativitatea ca acest agent economic român să caute mai întâi să se aprovizioneze tot din Romania??????

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Spike Brokers a anunțat că exporturile agricole ale Ucrainei ar urma să scadă cu 20% în martie 

Exporturile agricole ale Ucrainei pe cale maritimă ar urma...
‹ adv ›

Ucraina: Valoarea exporturilor a scăzut la 35,8 miliarde dolari, cel mai redus nivel din ultimul deceniu

Valoarea exporturilor Ucrainei a scăzut cu 18,7% în 2023, comparativ cu 2022, totalizând 35,8 miliarde de dolari, cel mai...

Guvernul a prelungit măsurile pentru implementarea sistemului de autorizare la export al Ucrainei pentru produsele agricole

În Ședința de Guvern din 28 decembrie 2023 a fost aprobată Ordonanța de Urgență pentru modificarea și completarea Ordonanței...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole