16.4 C
București
luni, 8 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleCamioanele de marfă de peste 12 tone vor avea acces în Portul...

Camioanele de marfă de peste 12 tone vor avea acces în Portul Constanța doar în baza rezervării în aplicație

C.N. Administrația Porturilor Maritime S.A. Constanța informează pe toți cei interesați că, începând de luni, 16 octombrie 2023, accesul în portul Constanța al autovehiculelor de transport marfă cu masa maximă ce depășește 12 tone va fi permis doar în baza rezervării realizate în cadrul aplicației informatice Soluție completă de management și automatizare acces camioane în Portul Constanța, conform prevederilor „Regulamentului portuar al porturilor maritime româneți aflate în administrarea CN APM”.

Scopul acestei aplicații îl reprezintă managementul traficului auto greu, precum și soluționarea adecvată a situațiilor neconforme, de natură să perturbe mișcarea eficientă a autocamioanelor în incinta portului. 

Astfel, toți transportatorii cu activitate în Portul Constanța își rezervă prin intermediul acestei aplicații intervalul orar pentru activitatea de încărcare sau descărcare la operatorul către care se îndreaptă, accesul fiind validat ulterior de către operatorul portuar respectiv.  

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța pune la dispoziție, cu titlu gratuit, atât soluția informatică, cât și posibilitatea de integrare/interconectare API cu soluțiile informatice existente în portofoliul operatorilor portuari. Până în acest moment, 177 companii care își desfășoară activitatea în portul Constanța (Zona Constanța, Zona Midia, Zona Mangalia și Zona Basarabi) sunt înregistrate în cadrul aplicației. 

Menționăm faptul că această soluție informatică a intrat în faza de testare, din luna august 2023, perioada în care au fost operate mai multe ajustări, conform propunerilor venite din partea comunității portuare și a celor constatate de echipa CN APM.

Rezervările în aplicație pot fi făcute pe pagina principală a website-ului portului Constanța, accesând www.portofconstantza.com – rubrica Acces Constanța Port sau la următorul link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Toate drumurile intens circulate din Portul Constanța vor fi asfaltate 

În perioada imediat următoare, CN Administrația Porturilor Maritime SA...
‹ adv ›

Guvernul a aprobat Memorandumul privind realizarea lucrărilor în vederea dezvoltării de terminale specializate în Portul Constanţa Sud

Executivul a aprobat în şedinţa desfăşurată de joi, la propunerea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, Memorandumul cu privire la realizarea...

Boloș: Portul Constanţa va avea două scannere operaţionale până la sfârșitul acestui an 

Portul Constanţa va avea două scannere operaţionale până la sfârșitul acestui an, din cele 26 de sisteme noi de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole