14 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleÎn 28 septembrie se va demola un turn de răcire de la...

În 28 septembrie se va demola un turn de răcire de la Azomureș

Au început pregătirile pentru a scoate definitiv din funcțiune unul dintre cele trei turnuri mari de răcire apă de pe platforma Azomureș, inclusiv pregătirile pentru evenimentul de demolare a construcției din beton, scrie punctul.ro.

Cele trei turnuri sunt structuri foarte vizibile și emblematice în peisajul orașului Târgu Mureș. Turnul ce urmează a fi scos definitiv din funcțiune nu mai este utilizat de aproximativ 15 ani, față de construcția inițială a platformei realizându-se de-a lungul timpului și alte soluții de răcire a apelor industriale folosite în procesul tehnologic.

În acest context, cel de-al treilea turn de răcire apă (culoare albastră) este deja dezafectat. Din punct de vedere tehnic, demolarea se va face prin implozie, toate operațiunile sunt efectuate de către o firmă cu experiență în domeniu. Direcția de cădere a turnului este către incinta Azomureș, astfel că nu vor fi afectate locuințele și alte clădiri aflate în vecinătatea platformei. Celelalte două turnuri mari de răcire vor rămâne pe amplasamentul actual, deoarece sunt încă operaționale.

Turnurile de răcire a apei industriale au fost construite pe platforma Azomureș încă de la începutul activității de producere a îngrășămintelor. De-a lungul anilor, prin intermediul unor lucrări de mentenanță, cele trei turnuri au fost renovate atunci când a fost nevoie. Astăzi, doar două dintre ele mai sunt utilizate.

Turnurile de răcire au rol în evacuarea căldurii generate de instalațiile industriale, prin răcirea unui curent de apă cald la o temperatură mai scazută. Turnul are forma unui hiperboloid de rotaţie, realizat din beton armat, prin glisare cu secţiune variabilă. Are o înălţime de 55,00 m, cu un diametru de bază de 47,00 m, respectiv 21,00 m la coronament.

Demolarea prin lucrări de împușcare cu dinamită este metoda cea mai eficientă pentru demolarea sigură a structurilor mai mari. Direcția de cădere este către incinta Azomureș. Demolarea este programată în data de 28 septembrie 2023, în jurul orei 18, în funcție de condițiile meteo din ziua respectivă.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Combinatul de îngrășăminte Azomureş reia producţia

Combinatul Azomureş din Târgu Mureș reia producţia de îngrășăminte,...
‹ adv ›

Azomureş suspendă producţia de amoniac şi îngrăşăminte în luna decembrie

Compania Azomureş a anunţat, vineri, că este nevoită să suspende producţia de amoniac şi îngrăşăminte în luna decembrie, pe...

Mureș: Reluarea producţiei la Azomureş redresează creşterea economică reală a judeţului

Directorul cancelariei prefectului judeţului Mureş, Mara Togănel, susţine că reluarea producţiei de îngrăşăminte pentru agricultură de către combinatul Azomureş...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole