20.7 C
București
joi, 11 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleReuters: Egiptul a cumpărat 120.000 de tone de grâu din România

Reuters: Egiptul a cumpărat 120.000 de tone de grâu din România

Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt, entitatea responsabilă pentru achiziţiile strategice de grâu în numele statului egiptean, a anunţat miercuri seara că a cumpărat o cantitate de 120.000 de tone de grâu din România la o licitaţie internaţională, transmite Reuters.

Potrivit traderilor, grâul a fost achiziţionat de la firmele Viterra şi ADM la un preţ similar de 255,91 dolari pe tonă free-on-board (FOB) şi de 272 de dolari pe tonă pentru preţurile de tip C&F (preţ şi navlu).

Luni, oficialii GASC au informat că de la începutul lunii iulie şi până în prezent, Egiptul a importat o cantitate de aproximativ 2,140 milioane de tone de grâu, în principal din Rusia (1,550 milioane de tone) şi România (420.000 de tone).

Egiptul este cel mai mare cumpărător mondial de grâu, un produs de bază necesar pentru a menţine programul de subvenţionare a pâinii, de care depind peste 70 de milioane dintre cei 103 de milioane de egipteni.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Begonia decorativă prin flori – soiuri, îngrijire, înmulțire

Genul Begonia este unul dintre cele mai diverse printre...
‹ adv ›

Parlamentul European votează pentru indicarea pe etichete a originii mierii

Parlamentul European a votat miercuri seara în favoarea unor măsuri care să faciliteze identificarea originii mierii, informează dpa. Cu 603...

LAPAR, Pro Agro, UNCSV: Parlamentul votează împotriva intereselor fermierilor din România

Parlamentul României este incapabil, în două mandate succesive, să adopte o Lege a arendei care să susţină activitatea fermierilor...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole