16.1 C
București
miercuri, 22 mai, 2024

-

HomepageAdvBTV - tehnologia care utilizează bondari pentru a livra bionfungicide către plante,...

BTV – tehnologia care utilizează bondari pentru a livra bionfungicide către plante, devine tot mai populară

Bee Vectoring Technologies (BVT) este o tehnologie de agricultură de precizie care utilizează bondarii pentru a livra alternative biologice la pesticide. Compania a anunțat recent o creștere de 196% a vânzărilor pe piața de afine din partea de nord-vest a continentului nord-american, ceea ce demonstrează potențialul imens al abordării sale ecologice.

Sistemul BVT implică utilizarea bondarilor pentru a poleniza culturile și, în același timp, pentru a livra un biofungicid numit Vectorite cu CR-7 direct în flori. Această abordare are mai multe avantaje față de metodele tradiționale de aplicare a pesticidelor.

Plasarea biofungicidului pentru trararea bondarilor; FOTO: worldfoodinnovations.com

În primul rând, este complet inofensivă pentru bondari, asigurând bunăstarea acestor polenizatori esențiali. În al doilea rând, permite livrarea precisă a unor cantități mici de biofungicid, reducând riscul de contaminare a mediului. În al treilea rând, asigură protecție împotriva bolilor fungice chiar de la înflorire, ceea ce poate duce la randamente mai mari și fructe mai sănătoase.

În sezonul de creștere 2022, cultivatorii de afine din partea de nord-vest a continentului nord-american care au folosit sistemul BVT au raportat o creștere medie a diametrului fructelor cu 1,26 mm și o creștere medie a greutății fructelor cu 26,67%. Acest lucru s-a tradus printr-un venit suplimentar de aproximativ 10.000 de dolari pe acru, oferind un ROI remarcabil de 40 de ori.

Succesul BVT pe piața de afine este un semn al unei tendințe mai largi de trecere către practici agricole sustenabile. Creșterea companiei este susținută de o cerere tot mai mare de produse agricole care sunt produse în mod ecologic și care nu dăunează mediului.

BVT este o companie inovatoare care oferă o nouă abordare a protecției culturilor. Sistemul său este ecologic, eficient și eficient, ceea ce îl face o soluție atractivă pentru fermierii din întreaga lume.

Despre BVT

Bee Vectoring Technologies International Inc. (BVT) este o companie canadiană de tehnologie agricolă care a dezvoltat un sistem natural de agricultură de precizie care utilizează bondari cultivate comercial pentru a livra alternative biologice la pesticide culturilor. Această tehnologie se numește vectorizare de precizie și este complet inofensivă pentru bondari.

Tehnologia BVT înlocuiește pesticidele chimice și aplicările risipitoare de produse de protecție a plantelor prin livrarea de cantități mici de pesticide derivate natural (numite biologice) direct în flori, utilizând bondari tratați.

Acest lucru asigură o protecție mai bună a culturilor și rezultate de randament mai bune decât pesticidele chimice tradiționale, îmbunătățind în același timp sănătatea solului, microbiomul și mediul înconjurător.

În prezent, BVT deține 55 de brevete acordate, peste 35 de brevete în curs de examinare în toate țările agricole majore din întreaga lume și are înregistrarea EPA a SUA pentru Vectorite™ cu CR-7 (înregistrarea EPA nr. 90641-2) pentru vânzare ca fungicid biologic înregistrat pentru utilizare pe culturile etichetate.

Sergiu Jaman
Sergiu Jaman
Consultant AgTech

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Ghidul fermierului care cultivă floarea-soarelui. De la cultivare și îngrijire, la tratament, riscuri și recoltare

Particularități generale ale culturii de floarea-soarelui România se situează pe...

CFRO: Au început înscrierile în programul „Tineri Lideri pentru Agricultură”, Ediția 2024-2025

Clubul Fermierilor Români anunță că în prezent există o Comunitate de peste 300 de absolvenți, construită în cadrul Programului „Tineri Lideri pentru...

Soluții avansate pentru optimizarea sănătății și productivității viței-de-vie

Țările europene sunt recunoscute pentru producția de vinuri pe scară largă de secole, deoarece băuturile fac parte integrantă din...

Alpha Bank România a afişat un profit net de 16 mln de euro, după primul trimestru al acestui an

Alpha Bank Romania (ABR) a afişat un profit net de 16 milioane de euro, după primul trimestru al acestui...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole