21.2 C
București
luni, 17 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleRusia va livra Turciei un milion de tone de cereale pentru procesare

Rusia va livra Turciei un milion de tone de cereale pentru procesare

Rusia și Turcia au convenit asupra furnizării a unui milion de tone de cereale. Produsele sale procesate vor fi direcționate către cele mai sărace țări. Părțile trebuie să examineze încă câteva probleme: logistică, finanțe, rute, țări destinate și altele.

Președinții Rusiei și Turciei, Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdoğan, au avut discuții luni, în care, printre altele, au discutat situația în jurul „Acordului privind cerealele”, care a încetat la 18 iulie.

Într-o conferință de presă după încheierea discuțiilor, Putin a spus că Rusia intenționează să continue să exporte alimente și îngrășăminte, contribuind la stabilizarea prețurilor în sectorul agricol mondial.

În acest scop, în particular, Rusia este pregătită să organizeze livrarea a unui milion de tone de cereale la un preț preferențial pentru procesare în Turcia și apoi pentru transportul gratuit al făinii către cele mai sărace țări.

„Ne așteptăm, în acest sens, și la ajutorul statului Qatar, care din motive umanitare este dispus să sprijine cele mai sărace țări”, a menționat acesta.

Putin a subliniat că această colaborare cu Turcia și Qatarul nu este considerată o alternativă a acordului. Potrivit lui, Rusia este pregătită să-l reanimeze atunci când toate cerințele privind ridicarea restricțiilor asupra exportului de produse agricole rusești vor fi îndeplinite în totalitate.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Melci în grădină – ce mănâncă, cum îi ținem la distanță

Frecvent, putem întâlni melci în grădină sau curte. Aceștia, fiind erbivori, deseori provoacă daune culturilor. În acest articol vom...

Când și cum se aplică giberelina GA3 la vița de vie

În viticultura sunt utilizate substanţe cu efect de stimulare (gibereline, auxine, citochinine) şi de inhibare (acidul abscizic, etefonul), iar...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole