20.2 C
București
luni, 27 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleExporturile Ucrainei de produse agricole au crescut cu 16% în august

Exporturile Ucrainei de produse agricole au crescut cu 16% în august

Exporturile Ucrainei de produse agricole au crescut cu 16% în august, comparativ cu luna precedentă, la 4,3 milioane tone metrice, în pofida dificultăţilor logistice şi a atacurilor Rusiei asupra principalelor rute de export ucrainene, a anunţat marţi Asociaţia de afaceri agricole UCAB, transmite Reuters.

Ucraina a exportat în august 2,3 milioane tone de cereale, 755.400 tone oleaginoase, 548.900 tone uleiuri vegetale şi 367.300 tone diverse preparate culinare.

Conform datelor publicate săptămâna trecută de Ministerul Agriculturii de la Kiev, exporturile de cereale ale Ucrainei s-au situat la 4,5 milioane tone până acum, în sezonul iulie 2023-iunie 2024.

Exporturile au fost afectate după ce, în 17 iulie, Rusia a decis să părăsească acordul negociat de ONU care permitea Ucrainei să exporte cereale via porturile sale de la Marea Neagră, însă datele publicate de Ministerul Agriculturii de la Kiev nu oferă cifre detaliate cu privire la situaţia exporturilor după expirarea acordului cu privire la coridoarele maritime.

La 25 august 2022, exporturile de cereale ale Ucrainei se situau la 3,3 milioane de tone, iar luna aceasta au fost exportate 1,56 milioane tone de cereale, a precizat Ministerul Agriculturii de la Kiev.

„Porturile de la Dunăre rămân cea mai eficientă rută de export, reprezentând 64% din exporturile din august”, a precizat UCAB.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Reuters: Exporturile de cereale ale Ucrainei sunt în scădere

Exporturile de cereale ale Ucrainei de la începutul sezonului...
‹ adv ›

Reuters: Ucraina intenţionează să importe o cantitate record de energie electrică

Importurile de electricitate ale Ucrainei din cinci ţări europene, printre care se numără şi România, ar urma să atingă...

Reuters: Exporturile de cereale ale Ucrainei sunt în scădere

Exporturile de cereale ale Ucrainei de la începutul sezonului 2023/2024 şi până în prezent au ajuns la 42,91 milioane...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole