24.5 C
București
duminică, 26 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageAnaliticaStrategie Grains a redus estimările privind recolta de oleaginoase a UE

Strategie Grains a redus estimările privind recolta de oleaginoase a UE

Analiştii firmei de consultanţă Strategie Grains şi-au redus, pentru a doua oară, estimările referitoare la recolta de oleaginoase din acest an a Uniunii Europene, motivându-şi decizia prin recoltele dezamăgitoare la rapiţă şi vremea secetoasă care afectează culturile de floarea soarelui şi soia din unele regiuni ale blocului comunitar, transmite Reuters.

În cele mai recente prognoze, publicate luni, Strategie Grains estimează că producţia de rapiţă, principala cultură de oleaginoase a UE, va fi în acest an de 18,9 milioane de tone, în scădere faţă de prognoza de 19,3 milioane de tone făcută cu o lună în urmă şi cu 2,7% sub recolta de 19,4 milioane de tone înregistrată anul trecut.

Recoltele de rapiţă au fost dezamăgitoare în special în Franţa, Germania şi România, susţin analiştii firmei franceze de consultanţă.

În ceea ce priveşte floarea soarelui, Strategie Grains şi-a revizuit estimările referitoare la producţia din acest an a UE până la 10,3 milioane de tone, de la 10,5 milioane de tone cât estima anterior, dar chiar şi aşa ar fi vorba de o recoltă cu aproximativ 10% mai mare decât cea de anul trecut.

La soia boabe, care la fel ca şi floarea soarelui este recoltată după sezonul estival, firma de consultanţă şi-a redus estimările de producţie până la 2,84 milioane de tone, de la 2,87 milioane de tone, însă ar fi vorba de o producţie cu aproximativ 14% mai mare decât cea de anul trecut.

Condiţiile secetoase din România au stat la baza revizuirii estimărilor referitoare la producţia de floarea soarelui a blocului comunitar şi au contribuit, de asemenea, la revizuirea prognozelor referitoare la producţia de soia boabe, alături de seceta din Franţa, a precizat Strategie Grains.

Aceeaşi firmă de consultanţă şi-a revizuit, şi în urmă cu o lună, estimările privind recolta de oleaginoase a UE.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Bloomberg: Preţurile la orez se apropie de maximumul ultimilor 15 ani

Vremea afectează încă odată piaţa orezului, ducând preţurile la...
‹ adv ›

Primul raport USDA privind producția și stocurile pentru campania 2024/2025

Incertitudinile climatice rămân ridicate și rămân a fi printre principalii exportatori de cereale, iar raportul USDA de vineri, 10...

Piața mondială agricolă: Cotațiile la cereale, în creștere

Prețurile la cereale – grâu, porumb, dar și la rapiță sunt în creștere, pe fondul vremii capricioase care naște temeri privind...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole