20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageAnaliticaStrategie Grains a redus estimările privind recolta de oleaginoase a UE

Strategie Grains a redus estimările privind recolta de oleaginoase a UE

Analiştii firmei de consultanţă Strategie Grains şi-au redus, pentru a doua oară, estimările referitoare la recolta de oleaginoase din acest an a Uniunii Europene, motivându-şi decizia prin recoltele dezamăgitoare la rapiţă şi vremea secetoasă care afectează culturile de floarea soarelui şi soia din unele regiuni ale blocului comunitar, transmite Reuters.

În cele mai recente prognoze, publicate luni, Strategie Grains estimează că producţia de rapiţă, principala cultură de oleaginoase a UE, va fi în acest an de 18,9 milioane de tone, în scădere faţă de prognoza de 19,3 milioane de tone făcută cu o lună în urmă şi cu 2,7% sub recolta de 19,4 milioane de tone înregistrată anul trecut.

Recoltele de rapiţă au fost dezamăgitoare în special în Franţa, Germania şi România, susţin analiştii firmei franceze de consultanţă.

‹ adv ›

În ceea ce priveşte floarea soarelui, Strategie Grains şi-a revizuit estimările referitoare la producţia din acest an a UE până la 10,3 milioane de tone, de la 10,5 milioane de tone cât estima anterior, dar chiar şi aşa ar fi vorba de o recoltă cu aproximativ 10% mai mare decât cea de anul trecut.

La soia boabe, care la fel ca şi floarea soarelui este recoltată după sezonul estival, firma de consultanţă şi-a redus estimările de producţie până la 2,84 milioane de tone, de la 2,87 milioane de tone, însă ar fi vorba de o producţie cu aproximativ 14% mai mare decât cea de anul trecut.

Condiţiile secetoase din România au stat la baza revizuirii estimărilor referitoare la producţia de floarea soarelui a blocului comunitar şi au contribuit, de asemenea, la revizuirea prognozelor referitoare la producţia de soia boabe, alături de seceta din Franţa, a precizat Strategie Grains.

Aceeaşi firmă de consultanţă şi-a revizuit, şi în urmă cu o lună, estimările privind recolta de oleaginoase a UE.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Bursa agricolă: Prețurile rapiței continuă să crească

Prețurile rapiței continuă să crească pe piață internațională, după...
‹ adv ›

După 15 ani, Argentina va relua exporturile de porumb către China

Argentina se pregătește să livreze porumb în China, primele livrări din ultimii 15 ani. Potrivit Bloomberg, transportul este planificat...

Eurostat: Preţurile produselor agricole în UE au scăzut în primul trimestru din 2024

Preţurile produselor agricole în Uniunea Europeană (UE) au scăzut, în primul trimestru din 2024, comparativ cu perioada similară din...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole