23.4 C
București
joi, 20 iunie, 2024

-

HomepageAdvRaport DJI Agriculture: Numărul global de drone agricole a depășit 200.000 de...

Raport DJI Agriculture: Numărul global de drone agricole a depășit 200.000 de unități în peste 100 de țări

Într-o eră a progresului tehnologic rapid, DJI Agriculture este una dintre companiile aflate fruntea inovației agricole, revoluționând practicile agricole prin integrarea tehnologiei dronelor. Recenta lansare a Raportului DJI Agriculture Drone Insight 2022/23 oferă o imagine de ansamblu asupra progresului remarcabil înregistrat în sectorul agricol și a tendințelor promițătoare care remodelează peisajul agricol global.

Yuan Zhang, directorul de vânzări globale DJI Agriculture:

„DJI Agriculture se străduiește să îmbunătățească eficiența managementului terenurilor agricole prin soluții agricole digitale bazate pe drone agricole inteligente, în mod sustenabil. Noul raport este un testament al succesului acestei viziuni, evidențiind adoptarea dronelor agricole și a practicilor agricole inteligente ca instrumente pentru creșterea producției de alimente într-un mod științific, durabil și prietenos cu mediul”.

De la înființare, acum mai bine de un deceniu, DJI Agriculture a cunoscut o creștere exponențială, extinzându-și influența pe șase continente și ajungând în peste 100 de țări și regiuni.

Raportul dezvăluie statistici impresionante: până la sfârșitul anului 2022, numărul de drone agricole DJI a depășit 200.000 de unități la nivel mondial, acoperind o suprafață operațională cumulată de peste 200 de milioane de hectare. Aceste cifre subliniază beneficiile tangibile pe care le aduce tehnologia aeriană milioanelor de practicieni agricoli din întreaga lume.

Influența DJI Agriculture se extinde dincolo de hardware-ul propriu-zis. Prin inițiative de formare în zbor, compania a format peste 150.000 de piloți de drone agricole și 2.500 de profesori, cultivând creșterea antreprenorilor tineri dedicați promovării științei și tehnologiei în agricultură.

Acest accent pe educație și dezvoltare de competențe subliniază angajamentul DJI Agriculture de a construi o forță de muncă cu cunoștințe pentru a propulsa sectorul.

Guvernele din întreaga lume recunosc potențialul transformator al dronelor agricole. Raportul subliniază faptul că guvernele revizuiesc cadrele de reglementare pe măsură ce fermierii îmbrățișează tehnologia dronelor pentru a o integra.

Propuneri notabile de revizuire a reglementărilor au apărut în Europa, America de Nord, Brazilia și China, unde mai multe modele de drone agricole DJI au primit certificarea de navigabilitate aeriană de la Administrația Aviației Civile din China (CAAC).

Raportul evidențiază dedicarea DJI Agriculture la testări și cercetări riguroase. O gamă de teste comprehensive, inclusiv teste de dimensiune a picăturilor și erbicid, au fost efectuate de întreaga serie de drone agricole DJI Agras. Aceste teste asigură siguranța, eficacitatea și responsabilitatea tehnologiilor utilizate.

Integrarea tehnologiei dronelor a dus la practici agricole inovatoare care îmbunătățesc randamentele, reduc impactul asupra mediului și optimizează alocarea resurselor. Exemple includ utilizarea dronelor pentru controlul dăunătorilor și bolilor în Maldive, integrarea cu tehnicile tradiționale de viticultură și practici agricole inovatoare pentru a îmbunătăți randamentele de cartofi și orez.

Recunoscând necesitatea unor orientări standardizate, DJI Agriculture contribuie activ la discuțiile privind cele mai bune practici pentru utilizarea dronelor agricole. Raportul subliniază importanța formării, îmbunătățirii tehnologiei, specificațiilor de utilizare a produselor și a orientărilor de operare sigură.

Pentru a facilita transferul de cunoștințe, DJI a înființat ACADEMIA DJI și a desfășurat cursuri de formare în drone agricole în mai multe țări, cu accent pe maximizarea producției agricole prin inteligență, eficiență, eficacitate și siguranță.

În angajamentul său de a împărtăși inovațiile sale, DJI Agriculture va prezenta gama sa de drone agricole și soluții agricole inteligente la AGRITECHNICA 2023. Evenimentul, programat în perioada 12-18 noiembrie, oferă o platformă pentru profesioniștii din industrie pentru a analiza impactul tehnologiei dronelor asupra agriculturii moderne.

Sergiu Jaman
Sergiu Jaman
Consultant AgTech

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

BRD lansează un canal de vânzare online pentru creditele APIA destinate finanţării micilor fermieri

BRD lansează un canal de vânzare online pentru creditele...

Familia Safir raportează o cifră de afaceri de 126 de milioane de euro pentru 2023

Grupul de firme Safir a anunțat rezultatele financiare ale anului 2023, demonstrând o poziție solidă în piața românească și...

OMV Petrom lansează un amplu program de investiţii şi modernizare pe platforma Petrobrazi

OMV Petrom lansează un amplu program de investiţii şi modernizare pe platforma Petrobrazi, de circa două miliarde euro până...

Grup Şerban Holding a raportat un profit net de 4,5 mil. lei în primele trei luni din 2024

Grup Şerban Holding (simbol bursier GSH), cel mai mare business antreprenorial din agricultură listat la Bursa de Valori Bucureşti,...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole