12.4 C
București
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleINS: Unităţile de procesare au colectat cu 12,1% mai mult lapte de...

INS: Unităţile de procesare au colectat cu 12,1% mai mult lapte de vacă, în primul semestru 

Unităţile de procesare din România au colectat, în primele şase luni ale anului, o cantitate de 626.088 tone de lapte de vacă, în creştere cu 12,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, relevă datele publicate, joi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În perioada menţionată, creşterea cea mai mare a producţiei a fost înregistrată la smântâna de consum (+1,3%), iar producţia de lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut şi alte produse lactate similare) a avut cea mai mare scădere (-8,7%).

Potrivit INS, cantitatea de lapte brut importată de către unităţile procesatoare a scăzut cu 38,2% în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2023 faţă de perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2022.

În luna iunie 2023, comparativ cu luna precedentă, cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile de procesare a scăzut cu 5,9%. Producţia de unt a înregistrat cea mai mare scădere (-15,0%). Cantitatea de lapte brut importată de către unităţi de procesare a scăzut în luna iunie 2023 faţă de luna precedentă cu 26,9%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, în luna iunie 2023 cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile de procesare a crescut cu 7,3%. Cea mai mare creştere a producţiei s-a înregistrat la unt (+9,7%), în timp ce producţia de lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut şi alte produse lactate similare) a avut cea mai mare scădere (-5,5%).

Cantitatea de lapte brut importată de către unităţile de procesare a scăzut în luna iunie 2023 cu 36,9% faţă de luna corespunzătoare din anul precedent. 

  • Citește despre ->
  • INS
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

INS: Producţia de ţiţei a României a scăzut cu 2,9%, importurile au crescut cu 4,4%

România a produs, în primele două luni ale acestui...
‹ adv ›

INS: Importurile de lapte brut au crescut cu 34,3%, în primele două luni

Unităţile de procesare din România au colectat, în primele două luni ale anului, o cantitate de 192.982 tone de...

Producţia de carne de porc a crescut în februarie, raportat la ianuarie, însă a scăzut la pasăre, bovine, ovine şi caprine

Producţia de carne de porc a României s-a majorat în luna februarie 2024 cu 10,56%, faţă de luna precedentă,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole