21.5 C
București
sâmbătă, 22 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBarbu: Sistemul de irigații Titu-Ogrezeni, va fi finalizat cu un an în...

Barbu: Sistemul de irigații Titu-Ogrezeni, va fi finalizat cu un an în avans

Florin Barbu, ministrul Agriculturii anunță că sistemul de irigații Titu-Ogrezeni va fi realizat cu un an în avans, ceea ce ar fi o premieră pentru România. Proiectul are o valoare de 66 de milioane de lei. Aceste lucrări vor permite irigarea a zeci de mii de hectare de teren agricol, și ar permite fermierilor să nu mai depindă de condițiile meteo, mai ales pe timp de secetă severă, scrie gandul.ro.

Mobilizare foarte bună la lucrările pentru amenajarea de irigații Titu-Ogrezeni, un proiect în valoare totală de peste 66 de milioane de lei.

Din ce am constatat la fața locului și din discuțiile cu reprezentanții ANIF Dâmbovița, lucrările se vor finaliza mai devreme cu aproape un an.

Este unul dintre proiectele de reabilitare a sistemului de irigații pentru care am insistat încă de pe vremea în care am condus Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare și mă bucur să văd că gradul de realizare este unul avansat, anunță Barbu pe Facebook.

Zeci de mii de hectare irigate

Peste 23.500 de hectare de teren agricol vor putea fi irigate după finalizarea lucrărilor.

„Am mers, totodată, și în câteva magazine din județul Dâmbovița pentru a verifica implementarea ordonanței privind limitarea adaosurilor comerciale pentru alimentele de bază. Și aici am găsit prețuri mai mici la toate categoriile de produse incluse în lista din ordonanța de urgență. Inflația deja a coborât la o cifră și am încredere că va continua să scadă și în perioada următoare, astfel încât puterea de cumpărare să crească pentru tot mai mulți români”, încheie Barbu.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Instalarea tinerilor fermieri: MADR prezintă clarificări privind sprijinul pentru beneficiari

Având în vedere informațiile eronate transmise în spațiul public...
‹ adv ›

Noi restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu tonaj mai mare de 7,5 tone, din cauza caniculei

Noi restricţii de tonaj vor fi instituite sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 10:00 -20:00, pe sectoarele de autostrăzi,...

Ghidul solicitantului pentru investiţii în procesarea şi marketingul produselor agricole – în consultare publică

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat în consultare publică Ghidul solicitantului pentru investiții pentru procesarea și marketingul produselor...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole