33.1 C
București
marți, 18 iunie, 2024

-

HomepageAdvHoldingul ROCA Agri RDF pregătește lansarea unui instrument de finanțare pentru sectorul...

Holdingul ROCA Agri RDF pregătește lansarea unui instrument de finanțare pentru sectorul agricol

ROCA Agri RDF, holdingul de agricultură lansat de ROCA Investments, îşi continuă viziunea pe termen lung şi strategia de dezvoltare sustenabilă, venind în sprijinul fermierilor prin pregătirea pentru lansare a unei Instituţii Financiare Nebancare (IFN), ce va deservi finanţarea sectorului agricol, după parcurgerea procesului de autorizare de către Banca Naţională Română (BNR), scrie financialintelligence.ro.

IFN-ul va avea ca obiect de activitate creditarea şi acordarea de împrumuturi pentru sectorul agricol. Prin intermediul acestuia, holdingul de agricultură îşi propune să completeze şi să diversifice produsele pentru a veni în sprijinul fermierilor, continuând, totodată, direcţia strategică a holdingului de a deveni un jucător cheie la nivel naţional.

„Ca parte din strategia noastră de dezvoltare, intenţionăm să completăm gama de produse şi servicii existente în grup cu cele specializate în creditarea activităţii fermierilor, prin pregătirea înfiinţării unei Instituţii Financiare Nebancare (IFN). Serviciile de finanţare vor fi destinate nevoilor specifice fermierilor: credite pe termen scurt pentru finantarea producţiei agricole, cu acordare facilă şi un plan de rambursare adaptat activităţii sezoniere. Prin finanţarea sectorului agricol, un domeniu esenţial pentru economia României, ne propunem asigurarea prosperităţii comunităţilor agricole din România, cărora le vom pune la dispoziţie soluţii diversificate de sprijinire a fermierilor”, a declarat Alexandru Savin, CEO ROCA Agri RDF.

Prezent pe piaţă din luna iulie 2022, holdingul ROCA Agri RDF a generat afaceri de peste 156 milioane de euro la nivelul anului trecut, şi şi-a dublat suprafaţa agricolă exploatată, ajungând la un total de 4.000 de hectare.

Prin intermediul companiilor deţinute, respectiv RDF, RDF Agricultură, Adidana, Dachim şi Supliment, cu activităţi în plină expansiune naţională, holdingul este unul dintre principalii jucători de pe piaţa producţiei şi distribuţiei de inputuri, precum şi a comerţului cu cereale.

Investitorii ROCA Agri RDF sunt ROCA Investments, companie de private equity din România, în calitate de acţionar majoritar, şi Florin Deznan. ROCA Investments este specializată în preluarea, în calitate de acţionar majoritar, a companiilor antreprenoriale de dimensiune medie şi transformarea acestora în performeri în sectoarele strategice în care activează.

ROCA Agri RDF
ROCA Agri RDF
ROCA Agri RDF este holdingul de agricultură lansat de ROCA Investments, ca urmare a parteneriatului cu RDF SA.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

OMV Petrom lansează un amplu program de investiţii şi modernizare pe platforma Petrobrazi

OMV Petrom lansează un amplu program de investiţii şi...

Grup Şerban Holding a raportat un profit net de 4,5 mil. lei în primele trei luni din 2024

Grup Şerban Holding (simbol bursier GSH), cel mai mare business antreprenorial din agricultură listat la Bursa de Valori Bucureşti,...

Lansarea AgroBayer: alături de agricultură prin inovație digitală

Într-o lume în care tehnologia evoluează rapid, Bayer lansează AgroBayer, o platformă digitală inovatoare, concepută pentru a răspunde nevoilor...

Compania FirstFarms A/S a lansat un amplu sistem de irigații în România ce acoperă 1.300 ha

Danezii de la FirstFarms A/S, cu exploatații de 6.400 de hectare de teren în România, au dat în folosință...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole