11.1 C
București
marți, 23 aprilie, 2024

-

HomepageAdvOil Terminal a obținut un profit net de 25,38 mln lei în...

Oil Terminal a obținut un profit net de 25,38 mln lei în primul semestru

Oil Terminal a raportat un profit net de 25,38 milioane de lei în primul semestru din acest an, în creştere cu 42,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform unui raport al companiei.

Veniturile totale realizate sunt în sumă de 172,5 milioane de lei, mai mari cu 21,8% comparativ cu nivelul aprobat pentru primele 6 luni 2023 şi cu 28,1% comparativ cu 30 iunie 2022.

Veniturile din exploatare realizate înregistrează o creştere cu 21,9% comparativ cu nivelul bugetat, pe seama veniturilor din servicii prestate (care deţin o pondere de 98,4% în cifra de afaceri) şi cu 29,7% comparativ cu nivelul realizat la 30 iunie 2022.

Compania menţionează că, faţă de veniturile planificate prin bugetul aprobat, datorită contextului generat de conflictul militar din Ucraina, din prestările de servicii s-au realizat venituri suplimentare neprevăzute prin Programul fizic aprobat, denumite venituri de conjunctură.

Astfel, la 30 iunie 2023 veniturile de conjunctură realizate reprezintă 90,2% din depăşirea veniturilor planificate cu 30,861 milioane de lei. Veniturile financiare în sumă de 0,88 milioane de lei sunt mai mari cu 0,7% faţă de BVC aprobat şi mai mici cu 62,7% comparativ cu 30 iunie 2022.

Cheltuielile totale realizate, în sumă de 143,3 milioane de lei, sunt mai mari cu 7% faţă de nivelul aprobat prin BVC 2023 şi cu 25,6% comparativ cu nivelul realizat la 30 iunie 2022.

Oil Terminal ocupă o poziţie strategică în Zona Mării Negre, fiind cel mai mare terminal petrolier operator de produse petroliere din portul Constanţa a cărui activitate de bază cuprinde efectuarea prestaţiilor de servicii privind primirea, încărcarea, descărcarea ţiţeiului, produselor petroliere, petrochimice, chimice lichide precum şi alte produse finite sau materii prime lichide pentru import, export şi tranzit (cod CAEN 5224 – manipulări). 

Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

OMV Petrom va testa la Petrobrazi o instalaţie inovatoare pentru captarea şi utilizarea carbonului

OMV Petrom va testa la Petrobrazi o instalaţie inovatoare...

CEC Bank continuă să finanţeze agricultorii prin programul guvernamental Rural Plus

CEC Bank finanţează agricultorii români şi în anul 2024 prin Rural Plus, componentă a programului guvernamental IMM Plus, acordând...

Carinata – o cultură excepțională pentru biomasă, disponibilă din toamnă fermierilor din România

În contextul noilor obiective UE, necesității extinderii varietății de culturi incluse în asolament, dar și avantajelor oferite de acoperirea...

EuroGrain Exchange 2024 – semănând parteneriate, recoltând oportunități nelimitate

Cea de-a doua ediție a EuroGrain Exchange, găzduită săptămâna trecută la Hotelul Radisson Blu din București, a fost o...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole