34.2 C
București
duminică, 9 iunie, 2024

-

HomepageAdvOil Terminal a obținut un profit net de 25,38 mln lei în...

Oil Terminal a obținut un profit net de 25,38 mln lei în primul semestru

Oil Terminal a raportat un profit net de 25,38 milioane de lei în primul semestru din acest an, în creştere cu 42,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform unui raport al companiei.

Veniturile totale realizate sunt în sumă de 172,5 milioane de lei, mai mari cu 21,8% comparativ cu nivelul aprobat pentru primele 6 luni 2023 şi cu 28,1% comparativ cu 30 iunie 2022.

Veniturile din exploatare realizate înregistrează o creştere cu 21,9% comparativ cu nivelul bugetat, pe seama veniturilor din servicii prestate (care deţin o pondere de 98,4% în cifra de afaceri) şi cu 29,7% comparativ cu nivelul realizat la 30 iunie 2022.

Compania menţionează că, faţă de veniturile planificate prin bugetul aprobat, datorită contextului generat de conflictul militar din Ucraina, din prestările de servicii s-au realizat venituri suplimentare neprevăzute prin Programul fizic aprobat, denumite venituri de conjunctură.

Astfel, la 30 iunie 2023 veniturile de conjunctură realizate reprezintă 90,2% din depăşirea veniturilor planificate cu 30,861 milioane de lei. Veniturile financiare în sumă de 0,88 milioane de lei sunt mai mari cu 0,7% faţă de BVC aprobat şi mai mici cu 62,7% comparativ cu 30 iunie 2022.

Cheltuielile totale realizate, în sumă de 143,3 milioane de lei, sunt mai mari cu 7% faţă de nivelul aprobat prin BVC 2023 şi cu 25,6% comparativ cu nivelul realizat la 30 iunie 2022.

Oil Terminal ocupă o poziţie strategică în Zona Mării Negre, fiind cel mai mare terminal petrolier operator de produse petroliere din portul Constanţa a cărui activitate de bază cuprinde efectuarea prestaţiilor de servicii privind primirea, încărcarea, descărcarea ţiţeiului, produselor petroliere, petrochimice, chimice lichide precum şi alte produse finite sau materii prime lichide pentru import, export şi tranzit (cod CAEN 5224 – manipulări). 

Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Agrinsight de la Advice&Consulting: revoluționează managementul livezii cu tehnologie de ultimă oră

În lumea competitivă a cultivării fructelor, eficiența și precizia...

TRANSAVIA: Toți consumatorii au dreptul la produse sigure, de calitate superioară

Cu prilejul Zilei Mondiale Siguranței Alimentare, marcată pe 7 iunie de către Organizația pentru Alimentație și Agricultură (FAO), TRANSAVIA,...

Grupul Șerban Holding își accelerează creșterea: Investiții de 100 mln de euro, dintre care 60% fonduri europene nerambursabile

Nicolae Șerban, CEO și Co-Fondator al Grupului Șerban Holding (simbol BVB: GSH), a declarat astăzi, 06.06.2024, în cadrul emisiunii...

Alpha Bank România şi FEI, parteneriat pentru creditarea în condiţii avantajoase a IMM-urilor

Alpha Bank România a încheiat un parteneriat cu Fondul European de Investiţii (FEI) prin care companiile mici şi mijlocii...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole