10.4 C
București
marți, 23 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMinistrul Agriculturii: Am fost zilele trecute prin mai multe magazine; preţul alimentelor...

Ministrul Agriculturii: Am fost zilele trecute prin mai multe magazine; preţul alimentelor de bază a scăzut

Preţul alimentelor de bază a scăzut în urma implementării Ordonanţei privind plafonarea adaosului comercial, a afirmat miercuri Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, la deschiderea unui magazin în Bucureşti.

„Am fost zilele trecute prin mai multe magazine pentru a vedea cum a fost implementată Ordonanţa privind plafonarea adaosului comercial. Am identificat lucruri foarte bune – şi în magazinele din reţeaua dvs. preţul alimentelor de bază a scăzut. M-aş bucura foarte mult ca şi în acest magazin, împreună să identificăm şi să vedem preţurile scăzute la cele 14 produse agroalimentare, aşa cum au fost transpuse în Ordonanţă”, a declarat Florin Barbu.

El a mulţumit reprezentanţilor Kaufland pentru acest efort comun în a sprijini românii cu venituri mici şi medii „în lupta cea mai grea cu preţurile la produsele agroalimentare”.

„Ştiu că aveţi un parteneriat cu Casa Unirea, aveţi un parteneriat foarte bun cu producătorii locali – şi m-aş bucura foarte mult ca acest parteneriat să continue, să-l consolidaţi mai mult, astfel încât pe rafturile magazinelor dvs. să fie cât mai multe produse româneşti”, a adăugat ministrul Agriculturii, la deschiderea magazinului Kaufland din Şos. Fabrica de Glucoză.

Potrivit datelor analizate de Consiliul Concurenţei, preţurile medii ale alimentelor de bază din marile lanţuri comerciale au scăzut cu până la 34%, în contextul aplicării prevederilor ordonanţei privind plafonarea adaosurilor comerciale, cele mai mari reduceri fiind la fructe şi legume.

La 1 august 2023, a intrat în vigoare Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului care stabileşte măsuri temporare de combatere a creşterii excesive a preţurilor la 14 grupe de alimente de bază: pâine, lapte, brânză, iaurt, făină, mălai, ouă, ulei de floarea-soarelui, carne proaspătă de pui, carne proaspătă de porc, legume proaspete vrac, fructe proaspete vrac, cartofi proaspeţi vrac şi zahăr.

Casa Unirea a livrat anul trecut peste 200 de tone de legume şi fructe proaspete în reţelele mari retaileri din România şi peste 20.000 de conserve până la finele anului trecut, deşi activitatea societăţii a fost reluată abia în octombrie 2022. 

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Barbu: Au fost puse bazele unor proiecte majore de investiţii în zootehnie, în cadrul vizitelor în Qatar şi EAU

Potenţialul uriaş al agriculturii româneşti a fost prezentat oficialilor...
‹ adv ›

MADR: Tehnologia rachetelor antigrindină nu produce o creştere a emisiilor de poluanţi în aer, apă sau sol

Exploatarea infrastructurii operaţionale din cadrul Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor (SNACP) nu produce o creştere a...

Ajutor de minimis de 2.000 de lei pe scroafă/an pentru crescătorii de porci de reproducţie din rasele Bazna şi Mangaliţa

Hotărârea privind aprobarea programului de susţinere a crescătorilor de porci de reproducție din rasele Bazna şi/sau Mangalița pentru anul...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole