20 C
București
duminică, 28 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageAnaliticaGASC anunță noi licitații pentru grâu. MADR ar putea negocia direct cu...

GASC anunță noi licitații pentru grâu. MADR ar putea negocia direct cu Egiptul vânzarea cerealelor

Autoritatea Generală a Egiptului pentru Bunuri de Consum (GASC) a anunțat duminică, 6.08.2023, că a stabilit o licitație internațională pentru grâu. Ofertele au fost prezentate pe bază de livrare liberă la bord, cu datele de expediere stabilite.

Navele vor pleca între 15-30 septembrie 2023 și/sau între 1 și 15 octombrie 2023. Plățile vor fi făcute la 180 de zile și 270 de zile, iar Comisia poate alege varianta care îi convine. Ședința pentru deschiderea plicurilor și luarea deciziei a avut loc marți, 8 august 2023, la ora douăsprezece.

Pe 7 august, Alexander Degianski, Consilier Ministru, a anunțat că în perioada următoare Ministerul Agriculturii, prin Casa de Comerț „Unirea” va negocia direct cu statul Egiptean vânzarea cerealelor, respectiv achiziția de ingrășăminte chimice.

„Avantajul evident este dat de certitudinea contractelor, eliminarea intermediarilor și obținerea de prețuri mult mai favorabile pentru fermieri. În această perioadă tulbure, în care fermierii cu greu își acoperă costurile de producție, această măsură se poate dovedi pârghia necesară revitalizării fermierilor”, menționează Alexander Degianski.

Potrivit lui, decizia va avea impact direct asupra prețului de vânzare a cerealelor, respectiv de achiziție a îngrășămintelor chimice.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANM: Valori termice mai ridicate decât cele specifice până pe 6 mai

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), a emis pentru perioada...
‹ adv ›

AgroMeteo: Seceta pedologică se menţine pe suprafeţe agricole extinse din Moldova, Dobrogea şi Oltenia

Secetă pedologică moderată şi puternică se înregistrează în cultura grâului de toamnă pe suprafeţe extinse din Moldova, Dobrogea şi...

Guvernul francez anunţă noi măsuri pentru a rezolva criza din sectorul agricol

Guvernul francez a dat sâmbătă publicităţii o serie de măsuri suplimentare în favoarea agricultorilor, în speranţa că va încheia...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole