7.7 C
București
joi, 21 noiembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleOlt: Producătorii de cereale au obţinut în medie 5,4 tone de grâu...

Olt: Producătorii de cereale au obţinut în medie 5,4 tone de grâu la hectar

Producătorii de cereale din judeţul Olt au obţinut anul acesta o producţie medie la grâu de 5.400 kilograme pe hectar, mai mare cu 900 de kilograme faţă de cea obţinută în anul precedent, potrivit directorului Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ), Gabriela Andronie.

În judeţul Olt fermierii au obţinut în această vară 594.000 tone de grâu de pe o suprafaţă de 110.000 hectare, campania de recoltare a cerealelor fiind aproape de finalizare. Anul trecut producătorii din Olt au obţinut în total 585.000 tone de grâu de pe o suprafaţă de 130.000 de hectare.

„S-a încheiat recoltarea la orz, triticale, mazăre şi secară. Grâul a fost recoltat pe o suprafaţă de 110.000 hectare cu grâu, obţinându-se o producţie totală de 594.000 de tone, producţia medie la hectar fiind de 5.400 de kilograme. La orz producţia totală a fost de 60.000 de tone, cu o producţie medie de 5.000 kilograme pe hectar, la triticale s-au obţinut în total 25.000 tone (5 tone pe hectar), iar la secară s-au obţinut 425 tone în total, de pe cele 85 de hectare”, a precizat Gabriela Andronie.

Fermierii din judeţ afirmă că sunt preocupaţi de preţul cerealelor, în condiţiile în care în vara anului trecut grâul se vindea la preţuri între 1,3 lei şi 1,5 lei, iar în prezent preţul unui kilogram de grâu este între 0,8 lei şi 0,85 lei.

‹ adv ›

Producătorii au susţinut că preţul grâului a scăzut şi ei au rămas cu stocuri în contextul importurilor de cereale din Ucraina. Aproape 150.000 de tone de grâu se aflau la începutul lunii februarie în stocurile fermierilor din judeţul Olt care au solicitat compensaţii ca urmare a pierderilor suferite.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Brânza maturată de Horezu, premiată cu aur la World Cheese Awards 2024

Concursul World Cheese Awards 2024 a avut loc în...
‹ adv ›

Soluții avansate post-recoltă: Creșterea profitabilității prin gestionarea precisă a depozitării la rece

În pomicultura modernă, gestionarea optimă post-recoltă este de o importanță crucială. Practicile post-recoltă, în special depozitarea la rece, joacă...

Premieră mondială: Corteva anunță grâul hibrid non-OMG

Corteva a anunțat pe 18 noiembrie o descoperire revoluționară pentru una dintre cele mai importante culturi alimentare din lume...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole