14 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleEurostat: România, printre statele UE unde a crescut în ultimii ani suprafaţa...

Eurostat: România, printre statele UE unde a crescut în ultimii ani suprafaţa agricolă cultivată în mod ecologic

Suprafaţa agricolă cultivată în mod ecologic în Uniunea Europeană este în continuă creştere, de la 14,7 milioane de hectare în 2020 la 15,9 milioane de hectare în 2021, echivalentul a 9,9% din suprafaţa agricolă totală utilizată (UAA) din UE, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Între 2012 şi 2021, suprafaţa cultivată în mod ecologic a crescut în aproape toate statele membre UE. Cele mai mari rate de creştere au fost în Portugalia (283%), Croaţia (282%) şi Franţa (169%). Suprafeţele cultivate în acest sistem s-au dublat în Ungaria (125%) şi România (101%).

Cea mai ridicată pondere a suprafeţelor agricole cultivate în mod ecologic în totalul UAA era în Austria (26% în 2020), Estonia (23% în 2021) şi Suedia (20% în 2021). În contrast, o pondere de sub 5% era în 2021 în şase state membre UE: Malta, Bulgaria, Irlanda, Polonia, Ţările de Jos şi România. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANM: Valori termice mai ridicate decât cele specifice până pe 6 mai

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), a emis pentru perioada...
‹ adv ›

AgroMeteo: Seceta pedologică se menţine pe suprafeţe agricole extinse din Moldova, Dobrogea şi Oltenia

Secetă pedologică moderată şi puternică se înregistrează în cultura grâului de toamnă pe suprafeţe extinse din Moldova, Dobrogea şi...

Guvernul francez anunţă noi măsuri pentru a rezolva criza din sectorul agricol

Guvernul francez a dat sâmbătă publicităţii o serie de măsuri suplimentare în favoarea agricultorilor, în speranţa că va încheia...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole