15 C
București
marți, 28 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleCiolacu: Urgenţa maximă a Guvernului este reducerea adaosurilor comerciale la produsele...

Ciolacu: Urgenţa maximă a Guvernului este reducerea adaosurilor comerciale la produsele alimentare de bază

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, joi, în cadrul primei şedinţe a noului Guvern, că „urgenţa maximă” este schema de reducere a adaosurilor comerciale la un număr de produse alimentare de bază.

„Urgenţa maximă este schema de reducere a adaosurilor comerciale la un număr de produse alimentare de bază pe întreg lanţul, până la raft. Efectul aplicării acestei măsuri este scăderea preţurilor la câteva alimente vitale în orice gospodărie. Vreau să discutăm despre această schemă cu marele lanţuri de magazine, cu producătorii, cât şi cu distribuitorii.

Trebuie să convenim un efort comun, astfel încât românii să simtă un ajutor semnificativ pentru bugetul familiei. Este un gest obligatoriu faţă de toţi oamenii care au suportat efectele unei inflaţii înalte în ultimul an. Acum este important să ducem inflaţia la o singură cifră cât putem de repede, dar la fel de important este să avem în magazine mai multă mâncare produsă în România”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a anunţat şi alte proiecte pe care Guvernul urmează să le pună în practică.

„În paralel, mi-aş dori să pregătim lansarea rapidă a unor proiecte, din punctul meu de vedere, esenţiale: sprijinirea procesării de alimente, schema de susţinere a industriei materialelor de construcţii şi introducerea energiei verzi in fermele agricole. Pare că nu avem foarte mult timp de ezitări, este momentul ca oamenii să vadă că venim imediat cu soluţii eficiente şi că le executăm, cum se spune, ca la carte. Doar aşa economia şi populaţia vor simţi cu adevărat schimbare clară şi rezultate concrete”, a declarat Ciolacu.

Marcel Ciolacu a mai afirmat că la Guvern „vor urma nişte luni grele de muncă, efort, tensiune”.

„Sunt aici, împreună cu colegii mei, să garantez că la Guvernul României vor urma nişte luni grele de muncă, efort, tensiune, dar şi soluţii în faţa unor provocări complicate. Asta ne obligă programul de guvernare asumat astăzi în faţa Parlamentului şi în faţa românilor. Avem un plan bine articulat, avem o viziune pentru naţiune, este un program cu obiective ce trebuie realizate rapid. De aceea este esenţial să muncim în echipă şi vreau să fiu foarte clar de la bun început: acesta este Guvernul României, nu al Partidului Social Democrat, nu al Partidului Naţional Liberal. Suntem cu toţii colegi, nu avem altă şansă decât să ne ajutăm unii pe alţii, pentru că vom împărţi atât reuşitele, dar mai ales eventualele eşecuri”, a spus prim-ministrul.

‹ adv ›

3 COMENTARII

  1. Preturile care au luat-o razna și de pe urma cărora unii s-au îmbogățit, oare vor scădea? Mă refer la toate produsele, nu doar la cele de baza, alimentare și la materialele de constructii, taxe, impozite…etc.Vom vedea cât se implica și acest guvern pentru traiul romanilor, vor adopta vreo lege prin care și privații să mărească salariile? Sau se vor perinda cum s-au perindat și alții și nu vor face nimic

  2. Vin alegerile în 2024 , de asta nici nu a fost de acord cu mărirea pensiilor cu 15% că să o mărească in ianuarie 2024 susținând că PSD a făcut într-adevăr ceva .
    Dacă ar fi un premier capabil ar schimba sistemul in justiție și ar aresta toți corupții din România .

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

China: Companiile cer autorităţilor investigarea importurilor de carne de porc din UE

Companiile chineze intenţionează să ceară autorităţilor să deschidă o...
‹ adv ›

Schema de reducere a accizei pentru motorina utilizată în agricultură continuă și în anul 2024

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale continuă și în anul 2024 aplicarea prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 1174/2014, cu modificările și...

Bihor: Cinci focare noi de PPA la porcii domestici înregistrate în ultima lună în judeţ, a anunţat DSVSA

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor a informat, luni, că în ultima lună în judeţ au fost...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole