14 C
București
luni, 27 mai, 2024

-

HomepageAdvCombaterea omizilor cu Belthirul - insecticid ecologic cu eficiență dovedită

Combaterea omizilor cu Belthirul – insecticid ecologic cu eficiență dovedită

Vara este perioada în care suntem încântați de legumele proaspete și gustoase, care ne bucură simțurile și ne îmbogățesc mesele. Cu toate acestea, pentru a ne putea bucura pe deplin de recolta din grădini și solarii, este crucial să fim atenți la orice schimbare prin care plantele noastre trec, să identificăm apariția bolilor și a dăunătorilor, și să aplicăm tratamentele corespunzătoare, la momentul potrivit. 

Omida – o problemă majoră în timpul sezonului de vară 

Clima caldă din timpul sezonului de vară favorizează apariția unor dăunători, printre care se numără larvele unor lepidoptere, cunoscute și sub denumirea de omizi. Fluturii depun ouăle pe partea inferioară a frunzelor plantei, iar când ajung în stadiul de larvă, omizile încep să se hrănească cu frunzele, perforându-le.  

Pe măsură ce larvele se maturizează, ele pătrund și în fructe, unde formează galerii, provocând pagube semnificative, deoarece fructele afectate nu mai pot fi comercializate. 

Omizile atacă atât culturile horticole din câmp deschis, cât și cele cultivate în solarii, fiind active în principal în cea de-a doua parte a verii, dar putând apărea și în toamnă, în cazul în care temperaturile sunt ridicate. 

Belthirul este un aliat de încredere în lupta împotriva omizilor defoliatoare 

 Pentru a combate eficient omizile defoliatoare în culturile horticole, aliatul perfect este Belthirul – un insecticid natural și nepoluant, care nu necesită perioade de pauză înainte de recoltare.

Acest produs se aplică prin pulverizare pe frunze, iar doza recomandată variază între 0,25 kg/ha și 0,5 kg/ha. În cazul în care este necesar, tratamentele pot fi repetate la un interval de 12-15 zile. 

Pentru a preveni depunerea ouălor de către fluturi, care are loc în perioada de înflorire a plantei gazdă, este deosebit de important să se efectueze tratamente preventive după apariția primelor flori. Faza cea mai vulnerabilă a omizilor este imediat după eclozare, când mobilitatea lor este redusă. 

Produsul acționează prin ingestie, atunci când larva se hrănește cu planta tratată. La nivelul intestinului, apar tulburări care împiedică larvele să se mai hrănească, determinându-le moartea. 

Pe lângă combaterea larvelor de lepidoptere, acest insecticid reduce și prezența păianjenului roșu și a altor acarieni, contribuind, de asemenea, la reducerea problemelor asociate cu putregaiul cenușiu.

Belthirul este un insecticid format dintr-un amestec de sulf și Bacillus Thuringensis, sub formă de pudră, și este autorizat în România pentru următoarele culturi: vie, tomate, castraveți, ardei, salată, anghinare, broccoli și sfeclă pentru frunze. 

Dacă doriți mai multe informații despre produsele din portofoliul Marcoser sau aveți nevoie de consultanță în ceea ce privește combaterea bolilor și dăunătorilor în culturile horticole, echipa de ingineri horticultori vă poate oferi toate sfaturile de care aveți nevoie.

Numărul de telefon pentru contact este 0374080808

Marcoser
Marcoser
Marcoser - lider pe piața din România în consultanța în agricultură și furnizarea unei game largi de produse pentru legumicultori.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Pyxides, trei substanțe active consacrate într-o combinație unică

Porumbul este planta de cultură cea mai sensibilă și...

Exim Banca Românească şi Export Credit Greece vor colabora pentru dezvoltarea comerţului şi investiţiilor

Exim Banca Românească, în calitate de agenţie de export a României, şi Export Credit Greece au semnat un memorandum...

Ghidul fermierului care cultivă floarea-soarelui. De la cultivare și îngrijire, la tratament, riscuri și recoltare

Particularități generale ale culturii de floarea-soarelui România se situează pe primul loc în UE, la suprafața cultivată cu floarea-soarelui și...

CFRO: Au început înscrierile în programul „Tineri Lideri pentru Agricultură”, Ediția 2024-2025

Clubul Fermierilor Români anunță că în prezent există o Comunitate de peste 300 de absolvenți, construită în cadrul Programului „Tineri Lideri pentru...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole