19.3 C
București
luni, 20 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleClubul Fermierilor Români lansează o iniţiativă care poate deveni un model de...

Clubul Fermierilor Români lansează o iniţiativă care poate deveni un model de bună practică la nivel european

Clubul Fermierilor Români a lansat miercuri o iniţiativă care îşi propune să devină un model de bună practică la nivel european, a anunţat Florian Ciolacu, director executiv Clubul Fermierilor Români.

„Astăzi suntem la a III-a Conferinţă Naţională, suntem la a patra serie de absolvenţi ai programului „Tineri Lideri pentru Agricultură” şi menţinem extraordinarul interes al tinerilor, al autorităţilor şi al fermierilor care au clădit business-ul acesta atât de performant în agricultura românească. Astăzi Conferinţa Naţională „Tineri lideri pentru agricultură” are o dimensiune care va trece dincolo de graniţele României. Astăzi, în acest eveniment, vom lansa o iniţiativă care îşi propune să devină un model de bună practică la nivel european. O iniţiativă care să transforme experienţa românească în a identifica, forma şi promova tineri ca să devină lideri în agricultură într-un model european”, a spus Florian Ciolacu, la Conferinţa Naţională „Tineri Lideri pentru Agricultură” organizată de Clubul Fermierilor Români.

Potrivit acestuia, ţinta iniţială a programului era să pregătească 1.000 de copii de fermieri, absolvenţi de facultate, să devină liderii care să îşi asume un rol în comunitate, un rol în afacerea lor, dar şi un rol în punerea tehnologiei la lucru pe noile modele.

Programul are trei obiective: să asigure succesiunea, să îi pună pe tineri în poziţia de vectori ai transformării şi să dezvolte o comunitate de afaceri.

Florian Ciolacu a menţionat că au fost patru serii până în prezent şi că interesul participanţilor a crescut de la o serie la alta. În prezent se fac recrutări şi nu toţi cei intervievaţi sunt admişi.

Până în prezent, peste 200 de tineri au absolvit programul, iar obiectivul Clubului este de a pregăti 1.000 de tineri în următorii ani, antreprenori care vor duce agricultura românească la următorul nivel.

În cadrul evenimentului se va discuta propunerea pentru crearea unui Centru European de Excelenţă pentru Formarea şi Promovarea Tinerilor Lideri în Agricultură. Acest centru de excelenţă va avea ca scop formarea şi susţinerea tinerilor lideri din agricultură, prin programe de formare, programe de mentorat, think-thank-uri, maratoane de business etc. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Delegația CFRO s-a întâlnit cu Comisarul Wojciechowski cu scopul de a definitiva viitorul agriculturii europene

Delegația Clubului Fermierilor Români, formată din membri ai Consiliului...
‹ adv ›

Grant pentru promovarea produselor agricole – oportunitate de finanțare a Programului AGRIP

Programul AGRIP are ca obiectiv promovarea competitivității și recunoașterii produselor agricole și alimentare ale Uniunii Europene, atât pe piața...

CFRO: Propuneri de modificari solicitate de fermieri – sM 17.1, transmise MADR

Clubul Fermierilor Români și Clubul Fermierilor Români Broker de Asigurare apreciază deschiderea pe care o are ministerul agriculturii pentru...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole