9.1 C
București
luni, 22 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleOlt: Numărul fermierilor care au solicitat subvenţii a scăzut cu circa 1.900

Olt: Numărul fermierilor care au solicitat subvenţii a scăzut cu circa 1.900

Numărul fermierilor care au depus cereri de plată la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a scăzut anul acesta faţă de de 2022 cu aproape 1.900, iar suprafaţa pentru care a fost solicitată plata a crescut cu peste 4.500 de hectare, fapt ce indică o comasare a terenurilor, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Corina Grecea.

„Analizând numărul cererilor şi suprafeţelor înregistrate anul trecut şi anul acesta la APIA, reiese că anul acesta au fost înregistrate mai puţine cereri, însă suprafeţele au crescut, ceea ce indică o tendinţă de comasare a terenurilor. Anul acesta au solicitat subvenţie 25.540 de fermieri, pentru o suprafaţă de 348.788 hectare. Numărul fermierilor este mai mic în 2023 cu 1.878 faţă de anul precedent, iar al suprafeţelor pentru care s-a solicitat subvenţie este cu 4.786 hectare mai mare faţă de anul 2022”, a declarat miercuri, Corina Grecea.

În judeţul Olt, cea mai mare suprafaţă administrată de un fermier este de 5.739 de hectare. Alţi trei mari fermieri administrează suprafeţe agricole de 4.448 de hectare, 4.200 de hectare şi, respectiv, 3.770 de hectare.

Reprezentanta APIA Olt a menţionat că s-a încheiat campania de depunere a cererilor de plată fără penalităţi, însă se mai pot depune solicitări până la data de 9 iunie inclusiv, cu aplicarea de penalităţi de 1% pentru fiecare zi de întârziere. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

INS: Producţia de ţiţei a României a scăzut cu 2,9%, importurile au crescut cu 4,4%

România a produs, în primele două luni ale acestui...
‹ adv ›

Atenționare! Rățișoara porumbului își face simțită prezența în culturile răsărite

În Banat, semănatul porumbului este în plină desfășurare în această perioadă. Cu siguranță, în curând vom asista la apariția...

AgroMeteo: Dezvoltarea speciilor pomi-viticole se va desfăşura normal în majoritatea zonelor agricole

Vremea normală de la începutul intervalului va intra într-un proces de răcire treptată în cea mai mare parte a...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole