27.8 C
București
vineri, 24 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleSituaţia pieţelor agricole în urma invadării Ucrainei - pe ordinea de zi...

Situaţia pieţelor agricole în urma invadării Ucrainei – pe ordinea de zi a Consiliului AgriFish

Consiliul Agricultură şi Pescuit, care va avea loc marţi la Bruxelles, va face un bilanţ al situaţiei pieţei produselor agroalimentare în UE, cu accent pe impactul războiului din Ucraina, informează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Potrivit sursei citate, pe ordinea de zi a reuniunii se vor regăsi subiecte importante pentru fermierii români, precum situaţia pieţelor agricole în urma invadării Ucrainei, ambalajele şi deşeurile de ambalaje, condiţiile climatice nefavorabile din sudul Europei, comercializarea produselor congelate, acordul de liber schimb UE-Australia.

„Delegaţia portugheză va furniza informaţii cu privire la impactul condiţiilor meteorologice nefavorabile recente din sudul Europei şi va solicita Comisiei să accepte utilizarea instrumentelor disponibile în cadrul politicii agricole comune pentru a face faţă situaţiei. Reprezentanţii Croaţiei vor comunica cu privire la practicile actuale legate de comercializarea produselor congelate. Preşedinţia va oferi informaţii cu privire la cele mai recente evoluţii ale negocierilor privind acordul de liber schimb dintre UE şi Australia în ceea ce priveşte accesul pe piaţă al produselor agricole”.

La reuniunea de la Bruxelles va participa secretarul de stat din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Sorin Moise.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Agricultura ecologică, sector de interes în cadrul expoziției AgriPlanta

În perioada 23 – 26 mai 2024, la Fundulea,...
‹ adv ›

Râuri din judeţul Arad, sub Cod galben de inundaţii pe parcursul zilei de vineri

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, o nouă atenţionare Cod galben de inundaţii,...

Viitorul gestionării crizelor în agricultura UE, pe ordinea de zi a Consiliului AgriFish de luni

Viitorul gestionării crizelor în agricultura UE va fi unul dintre punctele importante de pe ordinea de zi a Consiliului...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole