15 C
București
marți, 28 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleŢările de Jos au aprobarea UE să acorde ajutoare pentru închiderea de...

Ţările de Jos au aprobarea UE să acorde ajutoare pentru închiderea de ferme şi reducerea emisiilor de azot

Comisia Europeană a aprobat marţi două programe cu o valoare combinată de 1,47 miliarde de euro demarate de Ţările de Jos pentru a-i despăgubi pe crescătorii de animale care îşi închid voluntar fermele, transmite Reuters.

Autorităţile de la Haga trebuie să reducă nivelul foarte mare de azot, provocat, în parte, de mai multe decenii de agricultură intensivă. Preluarea şi închiderea unor ferme sunt o parte importantă în planul mai amplu de măsuri destinat rezolvării acestei probleme.

În cadrul a două scheme, care au fost aprobate marţi de executivul comunitar, Ţările de Jos au alocat 1,47 miliarde de euro pentru a-i despăgubi pe crescătorii de animale care îşi închid în mod voluntar fermele amplasate în apropiere de rezervaţiile naturale.

Aceste planuri „au efecte pozitive care depăşesc orice potenţiale perturbări ale competiţiei şi schimburilor comerciale în UE”, a precizat executivul comunitar.

Ţările de Jos sunt unul din cei mai mari exportatori mondiali de produse agricole, cu exporturi estimate la peste 122 de miliarde de euro în 2022. Vitele şi îngrăşămintele sunt o sursă importantă de emisii de azot.

‹ adv ›

1 COMENTARIU

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

China: Companiile cer autorităţilor investigarea importurilor de carne de porc din UE

Companiile chineze intenţionează să ceară autorităţilor să deschidă o...
‹ adv ›

Schema de reducere a accizei pentru motorina utilizată în agricultură continuă și în anul 2024

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale continuă și în anul 2024 aplicarea prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 1174/2014, cu modificările și...

Bihor: Cinci focare noi de PPA la porcii domestici înregistrate în ultima lună în judeţ, a anunţat DSVSA

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor a informat, luni, că în ultima lună în judeţ au fost...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole