Cererea pentru ouă bio va creşte într-un ritm constant în următorii cinci ani, nu doar la nivelul României, ci şi al Europei, oul fiind una dintre proteinele cele mai ieftine pe care le putem produce, a declarat, miercuri, directorul executiv al companiei Carmistin, Andrei Brumaru.
Potrivit acestuia, creşterea de cheltuieli pentru ouă şi carne bio este estimată undeva între 35% şi 40%.
El a subliniat că prin aceste investiţii nu se urmăreşte câştigul, ci mai degrabă vrem să fim primii care pun piciorul în zona asta, să educăm piaţa cu privire la alimentaţia sănătoasă şi să ne facem o imagine de companie car care are un portofoliu diversificat şi produce hrană sănătoasă.
Andrei Brumaru a adăugat că deocamdată ouăle bio nu vor ajunge la export, ci se vor vinde în retail şi în magazinele companiei, tip băcănie. De săptămâna viitoare, ouăle bio La Provincia vor putea fi găsite şi în magazine.
În ceea ce priveşte situaţia cu cerealele din Ucraina, Brumaru spune că aceasta a afectat direct şi compania, întrucât cerealele nu sunt de cea mai bună calitate.
Carmistin îşi acoperă sub 20% necesarul de cereale din producţia proprie, iar restul cumpără de la fermierii români.
La Provincia, brand al Grupului Cramistin, a lansat miercuri, cu ocazia Sărbătorii Paştelui 2023, ouăle bio. Produs vârf de gamă, ouăle bio La Provincia provin de la găini crescute cu acces în aer liber şi sunt hrănite exclusiv cu furaje din agricultură sută la sută ecologică.
Ouăle lansate miercuri sunt cel de-al doilea produs bio din portofoliul La Provincia, primul lansat fiind puiul bio. Ele sunt produse în ferma Carmistin de la Leleasca. În ambalaj nou, inovator, ouăle bio vin într-o varietate de dimensiuni şi forme – de 6 (L/XL) şi 10 ouă (M/L) şi 12 ouă (M/L), respectiv cofrag de 20 ouă (mărimea S).
Ouăle bio La Provincia vor fi disponibile în reţeaua magazinelor Lidl şi Kaufland, la un preţ de 24,99 lei/cofrajul de 20 ouă (S), şi online, prin aplicaţia sezamo.ro, la un preţ de de 29,49 lei/cofrajul de 20 ouă (S).
Grupul Carmistin derulează în prezent un amplu proces de conversie a terenurilor agricole proprii care susţin hrana fermelor La Provincia. Mai mult de 30% din totalul de 7.000 ha au trecut sau sunt în proces de trecere la agricultura bio.
Brandul La Provincia cuprinde gamele Pui Vegetarian crescut cu legume şi cereale, Pui crescut la sol şi Pui bio, La Provincia fiind de altfel singurul brand românesc cu două abatoare certificate alimentaţiei bio.
Divizia de pui reprezintă circa 50% din business-ul companiei, poziţionată în prezent între primii trei producători de alimente din România. Carmistin a intrat pe piaţa creşterii păsărilor în anul 2008, prin înfiinţarea companiei Avicarvil, odată cu preluarea platformei Oltchim, platformă avicolă cu o experienţă de peste trei decenii în creşterea şi producţia de carne de pasăre. Compania şi-a consolidat treptat poziţia, devenind unul dintre principalii producători de carne de pasăre la nivel naţional.
Grupul Carmistin cuprinde peste 20 de companii active în producţia de carne de pasăre şi ouă, creşterea porcilor, creşterea bovinelor, dar şi în producţia de cereale, în cadrul Carmistin fiind integraţi în prezent fermieri cu peste 10.000 hectare teren cultivat, din care peste 30% reprezentând agricultura bio. Obiectivul Carmistin este de a deveni cel mai mare producător de proteină animală din România.
Agroland Agribusiness (BVB: AAB), companie antreprenorială românească, parte a grupului Agroland, specializată în vânzarea de inputuri pentru agricultură, a...