14.2 C
București
miercuri, 22 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleReprezentanţii din industria lemnului declanşează joi proteste în mai multe oraşe din...

Reprezentanţii din industria lemnului declanşează joi proteste în mai multe oraşe din ţară

Reprezentanţii Asociaţiei Industriei Lemnului (AIL) – Prolemn demarează joi acţiuni de protest, în mai multe oraşe din ţară, pe fondul nemulţumirilor legate de neasumarea, de către autorităţi, a unui plan de măsuri care să susţină depăşirea crizei din industrie.

Asociaţia solicită măsuri concrete din partea Guvernului României şi a Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, precum promovarea Ordonanţei de Urgenţă care să elimine blocajele legate de evaluarea de mediu a amenajamentelor silvice şi preţuri corecte pentru lemn.

„Revendicările industriei, simplificat: lemn legal, la preţuri corecte în piaţă!; eliminarea blocajelor legate de evaluarea de mediu a amenajamentelor silvice; lemnul de valoare să ajungă în industrie, nu în lemn de foc (promovarea unui nou regulament de valorificare a masei lemnoase); lemn în piaţă, recoltat legal, pentru industrie şi populaţie, nu să putrezească în pădure; industria lemnului este un cumpărător de lemn deja pus în piaţă (pădurea se păzeşte la cioată, nu în fabricile de mobilă!); vrem produse din lemn, prietenoase cu natura, nu produse din plastic!”, declară Asociaţia.

Oraşele în care protestele au fost avizate sunt Baia-Mare (în faţa Instituţiei Prefecturii, între orele 09:00 – 14:00), Bistriţa (în faţa Instituţiei Prefecturii, între orele 09:00 – 14:00), Braşov (în faţa Instituţiei Prefecturii, între orele 10:00 – 14:00) şi Lugoj (în zona Universităţii Europene Drăgan, între orele 09:00 – 14:00).

În data de 6 februarie 2024, Prolemn a participat la o consultare organizată de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor pe temele supuse atenţiei în data de 31 ianuarie, care vizează criza extrem de gravă în care se află sectorul pădure-industrii bazate pe lemn din România şi măsurile necesare pentru depăşirea acestei crize.

La întâlnire au participat oficiali la nivel înalt din MMAP şi RNP – Romsilva însă aceasta nu s-a concretizat cu un acord pe măsurile care vor fi implementate de autorităţi, se mai arată în comunicatul citat.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

De ce cad prunele înainte de coacere: cauze, combatere

Căderea prunelor pe parcursul creșterii este un fenomen destul...
‹ adv ›

BTA: Ponderea centralelor fotovoltaice în reţeaua electrică din Bulgaria a crescut cu 115% în 2024

Ponderea ocupată de centralele fotovoltaice în reţeaua de transport a energiei electrice din Bulgaria a crescut cu 115,01% în...

Ghidul fermierului care cultivă floarea-soarelui. De la cultivare și îngrijire, la tratament, riscuri și recoltare

Particularități generale ale culturii de floarea-soarelui România se situează pe primul loc în UE, la suprafața cultivată cu floarea-soarelui și...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole