12.4 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleReprezentanţii din industria lemnului declanşează joi proteste în mai multe oraşe din...

Reprezentanţii din industria lemnului declanşează joi proteste în mai multe oraşe din ţară

Reprezentanţii Asociaţiei Industriei Lemnului (AIL) – Prolemn demarează joi acţiuni de protest, în mai multe oraşe din ţară, pe fondul nemulţumirilor legate de neasumarea, de către autorităţi, a unui plan de măsuri care să susţină depăşirea crizei din industrie.

Asociaţia solicită măsuri concrete din partea Guvernului României şi a Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, precum promovarea Ordonanţei de Urgenţă care să elimine blocajele legate de evaluarea de mediu a amenajamentelor silvice şi preţuri corecte pentru lemn.

„Revendicările industriei, simplificat: lemn legal, la preţuri corecte în piaţă!; eliminarea blocajelor legate de evaluarea de mediu a amenajamentelor silvice; lemnul de valoare să ajungă în industrie, nu în lemn de foc (promovarea unui nou regulament de valorificare a masei lemnoase); lemn în piaţă, recoltat legal, pentru industrie şi populaţie, nu să putrezească în pădure; industria lemnului este un cumpărător de lemn deja pus în piaţă (pădurea se păzeşte la cioată, nu în fabricile de mobilă!); vrem produse din lemn, prietenoase cu natura, nu produse din plastic!”, declară Asociaţia.

Oraşele în care protestele au fost avizate sunt Baia-Mare (în faţa Instituţiei Prefecturii, între orele 09:00 – 14:00), Bistriţa (în faţa Instituţiei Prefecturii, între orele 09:00 – 14:00), Braşov (în faţa Instituţiei Prefecturii, între orele 10:00 – 14:00) şi Lugoj (în zona Universităţii Europene Drăgan, între orele 09:00 – 14:00).

În data de 6 februarie 2024, Prolemn a participat la o consultare organizată de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor pe temele supuse atenţiei în data de 31 ianuarie, care vizează criza extrem de gravă în care se află sectorul pădure-industrii bazate pe lemn din România şi măsurile necesare pentru depăşirea acestei crize.

La întâlnire au participat oficiali la nivel înalt din MMAP şi RNP – Romsilva însă aceasta nu s-a concretizat cu un acord pe măsurile care vor fi implementate de autorităţi, se mai arată în comunicatul citat.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

APIA a efectuat plăţi de aproape 124 milioane lei, în perioada 24-26 aprilie 2024

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a...
‹ adv ›

Acorduri de mediu pentru patru parcuri eoliene în Caraș-Severin

Ministerul Mediului a emis, vineri, acorduri de mediu pentru patru parcuri eoliene, cu un total de 81 de turbine,...

FNGCIMM: 18 instituţii de credit intenționează să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus

Un număr de 18 instituţii de credit şi-au exprimat intenţia de a participa la schema de ajutor de stat...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole