17 C
București
vineri, 12 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleA fost semnat primul contract de împădurire finanțat din PNRR

A fost semnat primul contract de împădurire finanțat din PNRR

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunță că a semnat vineri primul contract de împădurire finanțat din PNRR, la Scornicești, județul Olt, unde se vor împăduri aproape 83 de hectare de teren agricol.

Potrivit ministrului, se vor elimina peste 10.000 de tone de CO2 din atmosferă în decurs de 20 de ani și în același timp proprietarii vor beneficia anual de o subvenție de 456 de euro pe hectar de la MMAP în acești ani.

Reamintim că buegtul total pentru împăduriri prin PNRR este 730 de milioane de euro și vizează realizarea a 56.000 de hectare de păduri și suprafețe cu vegetație forestieră în zonele vulnerabile la schimbările climatice.

Tot prin PNRR se mai alocă bani pentru cel puțin 90 de pepiniere operaționale noi și renovate, precum și pentru păduri urbane.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Parlamentul European a adoptat reforma pieţei energiei electrice din UE

Parlamentul European a votat joi în favoarea propunerilor care...
‹ adv ›

AgroMeteo: Secetă pedologică moderată şi puternică în cultura grâului de toamnă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia

Seceta pedologică moderată şi puternică se menţine în această perioadă în cultura grâului de toamnă pe suprafeţe extinse din...

Răsadul de ardei – sfaturi la creștere și plantare

Procesul de creștere a răsadului de ardei este crucial, pentru că baza unei recolte bogate se pune încă din...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole