22.8 C
București
miercuri, 19 iunie, 2024

-

HomepageAdvGrupul Raiffeisen finanţează o societate pentru construirea unei centrale electrice fotovoltaice în...

Grupul Raiffeisen finanţează o societate pentru construirea unei centrale electrice fotovoltaice în Satu Mare

Raiffeisen Bank International şi Raiffeisen Bank România au acordat un credit în valoare de 40,5 milioane de euro unei societăţi din grupul Shikun and Binui Energy din Israel pentru construirea unei centrale electrice fotovoltaice, cu o capacitate totală instalată de aproximativ 70 MW, în nord-vestul ţării, a anunţat marţi banca.

„Contractul de finanţare pe care l-am încheiat cu grupul Raiffeisen pentru proiectul Satu Mare marchează pentru noi o piatră de hotar, trecerea la un alt nivel în dezvoltarea operaţiunilor globale ale companiei. După câţiva ani de dezvoltare intensă în sectorul energetic din România, primul nostru proiect a ajuns la etapa de a fi finanţat şi putem începe construcţia.

Cooperarea noastră cu Raiffeisen Group – un grup bancar internaţional de top – este confirmarea deplină a încrederii în capacitatea Shikun and Binui Energy de dezvoltare şi realizare a proiectelor”, a spus Yuval Skornik, vicepreşedinte Business Development Shikun and Binui Energy.

La finalul anului trecut, Shikun and Binui Energy a semnat un contract cu un contractor EPC european pentru construcţia la cheie a parcului fotovoltaic, incluzând proiectare, inginerie civilă, mecanică şi electrică, achiziţie de echipamente şi construcţii.

Lucrările de proiectare şi achiziţionarea echipamentelor principale au început deja, iar punerea în funcţiune este planificată pentru al doilea trimestru al anului viitor. Energia electrică produsă va fi vândută pe piaţa centralizată de energie electrică din România sau prin contracte de tip PPA către traderi şi/sau furnizori de energie electrică spre a fi furnizată consumatorilor finali.

Didi Paz, CEO Shikun şi Binui Energy, a subliniat că România este o piaţă strategică, ţinând cont de evoluţiile geopolitice şi macroeconomice din regiune. Proiectul Satu Mare este prima investiţie majoră a companiei pe piaţa românească şi europeană şi reprezintă primul pas în implementarea strategiei de dezvoltare şi a portofoliului vast de proiecte pe care le implementează.

„Investiţiile în noua infrastructură energetică ne interesează astăzi pe noi toţi, iar proiectul Satu Mare reprezintă o contribuţie semnificativă la un viitor neutru din punct de vedere climatic. Suntem încântaţi că am putut să sprijinim Shikun and Binui Energy în primul lor proiect fotovoltaic din România, una dintre pieţele noastre de bază din regiune. RBI se angajează să promoveze energia regenerabilă, care să faciliteze tranziţia spre o energie verde în CEE, împreună cu clienţii noştri”, a spus Peter Marx, director Finanţări Structurate şi de Proiecte la Raiffeisen Bank International AG.

Silviu Toma, director Finanţări Structurate şi de Proiecte, Raiffeisen Bank România, a menţionat că sustenabilitatea se află în centrul strategiei de creştere a băncii şi această tranzacţie dovedeşte acest lucru.

„Proiectul de la Satu Mare este şi pentru noi o piatră de hotar importantă, arătând că marile centrale fotovoltaice pot fi dezvoltate printr-un model de tip „project finance”, cu finanţare fără recurs şi vânzarea energiei produse în piaţă.

Credem cu tărie că proiectele viitoare vor stimula producţia de energie regenerabilă, curată, iar noi, ca bancă, suntem pregătiţi să susţinem dezvoltarea cu succes de noi unităţi, la cele mai înalte standarde de producţie şi de calitate”, a spus Cătălin Cepişcă, senior director în Departamentul Energie al Raiffeisen Bank România.

Compania israeliană este specializată în dezvoltarea, construcţia, operarea şi întreţinerea de active de energie din surse regenerabile (bazate pe tehnologii diverse precum: fotovoltaic, termosolar, stocare prin pompaj, agrivoltaic, stocare în baterii) şi de centrale de energie electrică pe bază de gaze naturale în Israel, Italia, California, Texas şi România, cu o capacitate totală de aproximativ 5,4 gigawaţi.

Raiffeisen Bank activează pe piaţa bancară din România de peste 25 de ani, deservind peste 2,3 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice. Banca are 4930 de angajaţi în 291 de unităţi, 1130 ATM&MFM şi 27.000 POS-uri.

Raiffeisen Bank
Raiffeisen Bankhttps://www.raiffeisen.ro
Raiffeisen Bank este o bancă universală de top pe piața românească, oferind o gamă completă de produse și servicii în agricultură.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

OMV Petrom lansează un amplu program de investiţii şi modernizare pe platforma Petrobrazi

OMV Petrom lansează un amplu program de investiţii şi...

Grup Şerban Holding a raportat un profit net de 4,5 mil. lei în primele trei luni din 2024

Grup Şerban Holding (simbol bursier GSH), cel mai mare business antreprenorial din agricultură listat la Bursa de Valori Bucureşti,...

Lansarea AgroBayer: alături de agricultură prin inovație digitală

Într-o lume în care tehnologia evoluează rapid, Bayer lansează AgroBayer, o platformă digitală inovatoare, concepută pentru a răspunde nevoilor...

Compania FirstFarms A/S a lansat un amplu sistem de irigații în România ce acoperă 1.300 ha

Danezii de la FirstFarms A/S, cu exploatații de 6.400 de hectare de teren în România, au dat în folosință...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole