16.4 C
București
duminică, 14 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleRomânia și Ucraina au convenit să deschidă un nou punct de trecere...

România și Ucraina au convenit să deschidă un nou punct de trecere a frontierei

Guvernul Ucrainei a aprobat proiectul Acordului dintre Ucraina și România privind deschiderea unui nou punct internațional de trecere Bila Tserkva – Sighetu Marmației. Noul punct de trecere va fi destinat în primul rând tranzitului de vehicule de marfă.

„Întreruperea lanțurilor logistice din cauza invaziei rusești și creșterea sarcinii asupra punctelor de trecere ne obligă să luăm măsuri pentru dezvoltarea infrastructurii de frontieră. În același timp, fluxul de marfă către România reprezintă deja 18% dintre toate țările vecine ale Ucrainei și ocupă locul al doilea în general.

Noul punct de trecere va fi proiectat pentru tranzitul a 500 de camioane pe zi, aproximativ o mie de autoturisme și 100 de autobuze”, a subliniat vice-ministrul dezvoltării comunităților, teritoriilor și infrastructurii din Ucraina, Serhiy Derkach.

Primul pas către deschiderea punctului de trecere este aprobarea la nivelul guvernelor a proiectului Acordului. Construcția va fi gestionată direct de Agenția de Stat pentru Reconstrucție și Dezvoltare a Infrastructurii din Ucraina, care se ocupă de punctele auto de trecere, conform deciziei Guvernului.

În prezent, terenul pentru construcție este înregistrat pentru utilizare permanentă de către Serviciul de Reconstrucție din regiunea Transcarpatia. În continuare, va fi elaborată documentația tehnică și de cost pentru construirea punctului de trecere și a drumului de acces către punctul de frontieră.

Evaluarea preliminară a costurilor de construcție este de aproximativ 1,6 miliarde grivne (39 808 700 euro).

La granița cu România funcționează în prezent cinci puncte auto de trecere și un punct de trecere pentru transportul cu feribotul. Dintre acestea, doar două procesează vehiculele de marfă: Porubne – Siret și Dyakove – Halmeu. În total, acestea pot permite tranzitul a nu mai mult de 400 de camioane pe zi.

‹ adv ›

3 COMENTARII

  1. Ucrainieni nenorociți si Ciolaci prosti este combinația perfecta. Suntem prostii UE ei ne ordona iar noi executam. Ce mult mi-ar plăcea sa atace Rusia puncte strategice în România sa ne învețe ce înseamnă să fii prost. Polonia și Ungaria dr ce nu fac sacrifii ca România? Pt ca ei au adevărați xonducatori iar noi avem doar slugi și jeguri de oameni. Îmi este rușine sa spun ca sunt roman su îmi vine sa vomit când asemenea prostii. Rade toată UE de noi dar noi ca popor nu avem nicio vina doar aceea ca am votat cursele astea politice.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Botoşani: Circa 70 de vaci au murit, după ce ferma în care se aflau a luat foc

Aproximativ 70 de vaci au murit, după ce adăpostul...
‹ adv ›

Agricultura viitorului, ediția 2024. Evenimentul industriei de profil integrează în premieră o secțiune dedicată retailului, adresând întregul lanț alimentar

Cum merge agricultura românească în 2024? Depinde pe cine întrebi. Dacă îi întrebi pe fermierii mari, sau pe cei...

Satu Mare: Percheziţii la un punct de lucru de unde s-ar fi intoxicat sute de familii de albine

Două percheziţii domiciliare au avut loc, vineri, în judeţul Satu Mare, în cazul sutelor de familii de albine care...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole