23.9 C
București
marți, 25 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUcraina a reînnoit maximul istoric la exportul de semințe de floarea soarelui....

Ucraina a reînnoit maximul istoric la exportul de semințe de floarea soarelui. România – în top 3 importatori

Exportul de semințe de floarea-soarelui din Ucraina de la începutul sezonului de comercializare 2022/23 (pentru septembrie-februarie) a atins un nou maxim istoric, în valoare de 1,54 milioane de tone.

După cum raportează analiștii „APK-Inform”, cu referire la datele operaționale, aproape 80% din exportul total de semințe oleaginoase a ajuns în țările Uniunii Europene și 19% în Turcia.

Pe țări, liderii importatorilor au fost Bulgaria (429.000 de tone de floarea soarelui au fost expediate în această direcție; ponderea în totalul importurilor a fost de 28%) și România (406.000 de tone; 26%).

„Este de remarcat faptul că în ultimele luni s-a înregistrat o reducere treptată a exportului de semințe oleaginoase din Ucraina, ca urmare a scăderii cererii și a prețurilor importatorilor pe fondul unei oferte suficiente de floarea soarelui în Europa, în special în partea sa de est. Exporturile au fost afectate și de creșterea presiunii asupra logisticii în timpul exporturilor prin granița de vest”, explică analiștii peiței ucrainene.

‹ adv ›

În același timp, activitatea coridorului de export a cerealelor rămâne, de asemenea, complicată, ceea ce limitează semnificativ procesarea internă și promovează furnizarea activă în continuare a florii soarelui ucrainene pe piața de export.

Potrivit evaluării analiștilor, în a doua jumătate a sezonului 2022/23, aproximativ 800-900 de mii de tone de ulei mai pot fi exportate din Ucraina.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

ANM: Cod portocaliu de averse şi vijelie pentru localităţi din judeţul Harghita

Administraţiei Naţionale de Meteorologie a emis, luni, o atenţionare nowcasting Cod portocaliu de averse şi vijelie pentru localităţi din...

Nuseed lansează un tur virtual interactiv pentru a permite fermierilor să exploreze culturile și inovațiile

Scopul turului virtual este de a reduce decalajul dintre tehnologie și agricultură, oferind o experiență unică fermierilor de a...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole