24.7 C
București
marți, 21 mai, 2024

-

HomepageAdvSemințe profesionale de legume – ce înseamnă un hibrid de tomată bun?

Semințe profesionale de legume – ce înseamnă un hibrid de tomată bun?

Semințele profesionale de legume sunt preferatele legumicultorilor profesioniști, însă și mulți dintre cei pasionați de agricultură optează pentru acest tip de semințe în locul celor clasice. 

Semințele profesionale sunt, de fapt, hibrizi obținuți prin încrucișarea mai multor tipuri de semințe, rezultând, astfel, soiuri de o calitate superioară, care produc recolte bogate. 

Vitara F1 – hibridul preferat al legumicultorilor, și-a câștigat notorietatea fiind cel mai bine vândut hibrid de tomată din portofoliul Marcoser.

Hibrid de tomate timpurii, cu creștere nedeterminată și rezistență intermediară la TSWV, dar și tolerantă la atacul de Tuta Absoluta, a devenit rapid favoritul legumicultorilor. Leagă bine la temperaturi scăzute, formând fructe de dimensiuni mari (220-250 g), de culoare roșu închis.

Fiind semințe de roșii cu creștere nedeterminată, timpurii, sunt recomandate pentru  cultivarea în solar, seră, câmp dar și grădini. Aceste tomate au creștere continuă și pot fi  lăsate să crească chiar și până la înălțimi >2,5 m, formând numeroase inflorescențe. 

Acest hibrid a demonstrat o producție foarte ridicată. Din punct de vedere tehnologic, Vitara F1 necesită operațiuni de palisare, copilire și cârnire

Coacerea fructelor este eșalonată, oferind astfel o perioadă prelungită de rodire. Tomatele pot fi consumate în stare proaspătă, dar sunt potrivite și pentru conservare sau industrializare.

Totodată, este un hibrid cu rezistență la transport și la depozitare, fiind astfel pretabile pentru a fi vândute. 

Mai multe detalii despre Vitara F1, precum și mulți alți hibrizi de tomate și hibrizi de legume găsiți pe site-ul www.marcoser.ro

Dacă doriți sfaturi privind alegerea celui mai potrivit hibrid, nu ezitați să contactați echipa de ingineri horticoli Marcoser. 

Marcoser
Marcoser
Marcoser - lider pe piața din România în consultanța în agricultură și furnizarea unei game largi de produse pentru legumicultori.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Ghidul fermierului care cultivă floarea-soarelui. De la cultivare și îngrijire, la tratament, riscuri și recoltare

Particularități generale ale culturii de floarea-soarelui România se situează pe...

CFRO: Au început înscrierile în programul „Tineri Lideri pentru Agricultură”, Ediția 2024-2025

Clubul Fermierilor Români anunță că în prezent există o Comunitate de peste 300 de absolvenți, construită în cadrul Programului „Tineri Lideri pentru...

Soluții avansate pentru optimizarea sănătății și productivității viței-de-vie

Țările europene sunt recunoscute pentru producția de vinuri pe scară largă de secole, deoarece băuturile fac parte integrantă din...

Alpha Bank România a afişat un profit net de 16 mln de euro, după primul trimestru al acestui an

Alpha Bank Romania (ABR) a afişat un profit net de 16 milioane de euro, după primul trimestru al acestui...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole