5.2 C
București
luni, 19 februarie, 2024

-

HomepageAdvOTP Bank continuă să susţină antreprenorii locali şi în 2023, prin programul...

OTP Bank continuă să susţină antreprenorii locali şi în 2023, prin programul IMM Invest Plus

OTP Bank continuă să susţină antreprenorii din România şi în acest an, prin parteneriatul încheiat în cadrul Programului de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii – IMM Invest Plus, conform unui comunicat al băncii.

IMM-urile, inclusiv cele cu capitalizare de piaţă medie şi start-up-urile, precum şi cele din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii şi din sectorul alimentar, îşi vor putea asigura lichidităţile necesare pentru derularea activităţilor curente sau pentru investiţii.

Valoarea maximă a creditelor acordate poate fi de până la 10 milioane de lei pentru investiţii (cu excepţia beneficiarilor din domeniul agriculturii primare, acvaculturii şi pisciculturii, pentru care valoarea maximă a finanţării este de 5 milioane de lei) şi de până la 5 milioane de lei pentru capital de lucru, cu excepţia beneficiarilor din industria de procesare a sfeclei de zahăr, care pot accesa credite pentru capital de lucru de până la 10 milioane de lei.

„Sprijinirea antreprenorilor şi a întregului sector IMM este foarte importantă pentru sănătatea şi buna dezvoltare a economiei locale per ansamblu, în special în actualul climat, în care nevoia de finanţare a crescut. Consider salutară prelungirea IMM Invest Plus şi mă bucură faptul că, în 2023, programul vine şi cu o serie de avantaje suplimentare, care vor duce la creşterea numărului de beneficiari. Pentru OTP Bank, decizia de a fi din nou parteneri ai IMM Invest Plus a venit firesc, având în vedere că susţinerea mediului antreprenorial este un pilon important al viziunii noastre de business”, a declarat Roxana Hidan, DCEO Divizia Afaceri, în cadrul OTP Bank România.

Principalele avantaje ale accesării unor finanţări garantate cu garanţii oferite de către Stat, în cadrul schemei de ajutor IMM Invest Plus, cu toate componentele acesteia (IMM Invest, Agro IMM Invest, IMM Prod, Garant Construct, Rural Invest şi Innovation), sunt:

  • garanţii în numele şi în contul statului, în procent de până la 90% din valoarea creditelor accesate;
  • dobânzi subvenţionate integral pe o perioadă de 12 luni în condiţiile prevăzute de lege (cu excepţia beneficiarilor componentei Agro IMM Invest din domeniul agriculturii primare, pescuitului şi acvaculturii, care nu beneficiază de dobânda subvenţionată);
  • comisioane de risc şi de administrare subvenţionate de stat, pe toată durata derulării creditului;
  • perioadă de finanţare de până la 72 de luni pentru creditele de investitii şi până la 36 de luni pentru creditele de capital de lucru, fără posibilitatea de prelungire;
  • perioadă de graţie pentru creditele de investiţii de până la 18 luni.

OTP Bank România va acorda facilităţi de credit subvenţionate în condiţiile legii şi cu structuri de garanţii flexibile în parteneriat cu FNGCIMM (Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri), FGCR (Fondul de Garantare a Creditului Rural) şi FRC (Fondul Român de Contragarantare).

OTP Bank România este subsidiara OTP Group, o bancă universală cu prezenţă în Europa Centrală şi de Est.

OTP Bank
OTP Bankhttps://www.otpbank.ro
OTP Bank România oferă soluții financiare complete în domeniul agricol, fiind activă atât în segmentul retail, cât și corporate.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Alexandra Ali: Schimbarea trebuie să pornească de la noi. Soluțiile ADAMA pentru provocările sustenabilității

Interviu cu Alexandra Ali, Manager Omologări ADAMA România &...

Progresul agriculturii digitale în România cu ajutorul științei Inteligenței Artificiale 

Factori precum schimbările climatice, creșterea populației și preocupările legate de securitatea alimentară conduc industria agricolă să caute abordări inovatoare...

Agora Vitis, Syngenta: Suntem mândri să fim partenerul de încredere al viticultorilor români

Agora Vitis „Legături de viță nobilă”, noul concept Syngenta, deschide noi orizonturi și legături pentru viticultura românească, consolidând o...

Agri Trade Summit 2024: 750 de participanți și-au asigurat deja biletul

Agri Trade Summit 2024, organizat de AgriColumn și Godmother, se va desfășura pe 22 Februarie, la București - în...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole