17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleLegumicultorii olteni au început să planteze răsadurile de roșii în solarii

Legumicultorii olteni au început să planteze răsadurile de roșii în solarii

Peste 1.300 de fermieri din judeţul Olt s-au înscris deja în Programul Tomata, iar mai mult de jumătate au înfiinţat deja culturile de tomate în solarii, a declarat directorul Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Gabriela Andronie, scrie puterea.ro.

Alte sute de dosare depuse de fermieri pentru Programul Tomata sunt în proces de verificare şi înregistrare, iar ritmul înscrierilor va creşte în următoarele săptămâni.

„Până acum sunt 1.350 de fermieri înscrişi în program şi continuă susţinut procesul de verificare şi înregistrare a dosarelor, pentru că sunt câteva sute de dosare depuse ce urmează să fie verificate şi înregistrate. Va creşte în mod sigur şi numărul fermierilor înscrişi şi ritmul de depunere a dosarelor, pentru că în această perioadă fermierii nu au avut timp să depună dosarele, au fost foarte ocupaţi cu încălzirea solariilor şi cu plantarea”, a declarat Gabriela Andronie.

Un număr de 310 fermieri dintre cei care s-au înscris în program au mai puţin de 40 de ani, iar 1.040 au peste 40 de ani.

Anul trecut, prin programul pentru susţinerea producţiei de tomate au beneficiat de ajutor de minimis 5.711 fermieri care au obţinut şi livrat tomate în perioada aprilie – iunie, iar prin programul pentru legume din a doua jumătate a anului au primit ajutor de minimis 5.845 de legumicultori (producători de tomate, ardei etc).

În anul 2023, ajutorul de minimis pentru producătorii de tomate în spaţii protejate va fi în valoare de 3.000 euro/1000 mp/beneficiar.

Cererile se vor depune pe 1 aprilie 2023, iar valorificarea producţiei se va face până la 30 iunie 2023, inclusiv.

În acest an, se va efectua o singură verificare, după notificările transmise de potenţialii beneficiari cu cel puţin 10 zile înainte de recoltare.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Musca morcovului – combatere în grădină și suprafețe extinse

Musca morcovului (Chamaepsila rosae, Psila rosae) este un dăunător care...
‹ adv ›

Ceapa – sfaturi la udări în grădină și irigare prin picurare

Ceapa, din cauza faptului că are sistemul radicular amplasat la suprafața solului (90% din rădăcini fiind localizate în primii 15...

Irigarea pepenelui galben – recomandări

Pepenele galben (Cucumis melo) aparține familiei Cucurbitaceae, se numără printre plantele rezistente la căldură și la secetă, datorită sistemului...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole