8.4 C
București
joi, 22 februarie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMADR: Prima intervenţie din Planul Strategic 2023-2027 va fi lansată în perioada...

MADR: Prima intervenţie din Planul Strategic 2023-2027 va fi lansată în perioada 27 februarie – 24 martie 2023

Prima sesiune de depunere a Cererilor de plată din cadrul Planului Strategic (PS) 2023-2027 pentru intervenţia DR-06- Bunăstarea animalelor va fi lansată în perioada 27 februarie – 24 martie 2023, a anunţat joi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

„Printr-o muncă susţinută şi o preocupare permanentă în sprijinul fermierilor, folosindu-ne de toate mijloacele de care dispunem, iată că putem da semnalul demarării implementării Planului Strategic în România. Facem ce trebuie pentru a aduce în agricultura ţării noastre întreaga sumă de 15,8 miliarde euro pusă la dispoziţie de Uniunea Europeană în actuala perioadă de programare”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Sprijinul pentru bunăstarea animalelor reprezintă o plată compensatorie pentru pierderile de venit şi costurile suplimentare suportate de fermieri şi are forma unei plăţi anuale fixe pe Unitate Vită Mare (UVM).

Suma totală alocată pe întreaga perioadă de programare pentru această intervenţie este de 736,25 milioane euro, urmând să beneficieze de finanţare toţi cei care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate.

Potrivit MADR, solicitanţii intervenţiei DR-06 – Bunăstarea animalelor, Pachet a) – Plăţi în favoarea bunăstării porcinelor şi Pachet b) – Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor pot depune cererile la centrul judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură pe a cărui rază teritorială se află sediul social al acestora.

Sprijinul privind bunăstarea animalelor a fost introdus în PNDR 2007-2013 prin M.215 – plăţi privind bunăstarea animalelor, urmat apoi de Măsura 14 din PNDR 2014-2020 şi continuă în prezent prin intermediul acestei intervenţii din cadrul PS. 

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Programul Tomata și Programul usturoiul românesc – MADR anunță suportul pentru 2024

Programul Tomata și Programul usturoiul românesc continuă și în...
‹ adv ›

MADR a aprobat cuantumurile unitare ale plăților directe aferente cererilor de plată depuse în anul 2023

Ministrul Florin Barbu a semnat, în data de 22 februarie 2024, Ordinul pentru aprobarea cuantumului unitar al plăților directe...

MADR: Plafoane de peste 88 de mln de euro alocate ANT în sectorul vegetal

În ședința Guvernului din data de 16 februarie 2024 a fost adoptată Hotărârea pentru aprobarea plafoanelor alocate ajutoarelor naţionale...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole