11.1 C
București
sâmbătă, 18 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMADR: Prima intervenţie din Planul Strategic 2023-2027 va fi lansată în perioada...

MADR: Prima intervenţie din Planul Strategic 2023-2027 va fi lansată în perioada 27 februarie – 24 martie 2023

Prima sesiune de depunere a Cererilor de plată din cadrul Planului Strategic (PS) 2023-2027 pentru intervenţia DR-06- Bunăstarea animalelor va fi lansată în perioada 27 februarie – 24 martie 2023, a anunţat joi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

„Printr-o muncă susţinută şi o preocupare permanentă în sprijinul fermierilor, folosindu-ne de toate mijloacele de care dispunem, iată că putem da semnalul demarării implementării Planului Strategic în România. Facem ce trebuie pentru a aduce în agricultura ţării noastre întreaga sumă de 15,8 miliarde euro pusă la dispoziţie de Uniunea Europeană în actuala perioadă de programare”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Sprijinul pentru bunăstarea animalelor reprezintă o plată compensatorie pentru pierderile de venit şi costurile suplimentare suportate de fermieri şi are forma unei plăţi anuale fixe pe Unitate Vită Mare (UVM).

Suma totală alocată pe întreaga perioadă de programare pentru această intervenţie este de 736,25 milioane euro, urmând să beneficieze de finanţare toţi cei care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate.

Potrivit MADR, solicitanţii intervenţiei DR-06 – Bunăstarea animalelor, Pachet a) – Plăţi în favoarea bunăstării porcinelor şi Pachet b) – Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor pot depune cererile la centrul judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură pe a cărui rază teritorială se află sediul social al acestora.

Sprijinul privind bunăstarea animalelor a fost introdus în PNDR 2007-2013 prin M.215 – plăţi privind bunăstarea animalelor, urmat apoi de Măsura 14 din PNDR 2014-2020 şi continuă în prezent prin intermediul acestei intervenţii din cadrul PS. 

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Barbu: E o practică comercială neloială – produse româneşti au adaos mare, produsele din import au adaos mic

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunţat, joi, că se lucrează la proiectul privind limitarea adaosului comercial la toate produsele...

Proiect: Operatorii din sectorul agroalimentar vor avea obligaţia de a întreprinde măsuri de prevenire a risipei alimentare

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a publicat, miercuri, în transparenţă decizională, proiectul de Hotărâre pentru aprobarea Normelor metodologice...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole