25 C
București
vineri, 24 mai, 2024

-

HomepageAdvGranturi în valoare totală de 22.500 de euro pentru activități de școlarizare...

Granturi în valoare totală de 22.500 de euro pentru activități de școlarizare în agricultură

World Vision România și BNP Paribas Leasing Solutions anunță un apel de 15 granturi în valoare totală de 22.500 euro pentru organizarea unor experiențe de învățare inedite atât pentru elevi cât și pentru profesori în ferme/agribusiness-uri care aplică tehnologii moderne, inovatoare și durabile. 

Activități finanțate prin Granturile Agricultura 4.0

  • Adoptarea pachetului educațional „Călătorie spre anul 2050” format din 12 lecții derulate în clasă, despre Agricultura 4.0 și Agricultura durabilă. Pachetul de lecții reprezintă un instrument de mare ajutor pentru profesori, fiecare lecție cuprinzând un plan de predare cu secvențele lecției, o prezentare PPT, un film și fișe cu activități pentru elevi. Lecțiile pot fi folosite pentru predarea în format fizic și online la orele de specialitate.
  • Organizarea de vizite de studiu la ferme tehnologizate din România, pentru a le oferi elevilor acces la cunoștințe noi despre Agricultura 4.0.
  • Achiziționarea de echipamente și aparatură pentru experimente și demonstrații care să ilustreze tehnologiile prezentate în lecții (stații meteo pentru determinarea factorilor meteorologici și a softului în tehnologiile agricole de precizie, kituri de determinare a parametrilor solului, pH-metru, lizimetru pentru determinarea N-P-K din sol, aparate multifuncționale sol/compost, testare pH, valoare umiditate, temperatură pământ și mediu, luminozitate,etc.).
  • În completare la grantul oferit, Finanțatorul va acoperi costurile de participare pentru un număr de 2-3 elevi și un profesor de specialitate la un Atelier Agricultura 4.0 care va fi organizat pe perioada de implementare a proiectului.

Pentru detalii despre participare, accesați acest link.

Creștem prin Educație Agricolă (CEA) este un program finanțat de Romanian-American Foundation (RAF) și derulat de un consorțiu de organizații din care fac parte Fundația World Vision România, Junior Achievement România, Fundația Civitas pentru Societatea Civilă și Centrul Român de Politici Europene.

Programul „Creștem prin Educație Agricolă” pune la aceeași masă învățământul agricol, noile tehnologii și mediul de business, pentru a susține performanța profesorilor și managerilor din licee și pentru a crește reputația educației agricole atât în rândul elevilor, cât și în rândul partenerilor privați.

În ultimii șase ani, campaniile CEA și-au propus să îmbunătățească metodele de predare, conectarea cu mediul de business, activitățile extrașcolare sau soluțiile de e-learning. Inițiativele consorțiului CEA se adresează tuturor celor 57 de licee tehnologice cu profilul agricultură din întreaga țară.

Luminița Crivoi
Luminița Crivoi
Expert în agricultură

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Pyxides, trei substanțe active consacrate într-o combinație unică

Porumbul este planta de cultură cea mai sensibilă și...

Exim Banca Românească şi Export Credit Greece vor colabora pentru dezvoltarea comerţului şi investiţiilor

Exim Banca Românească, în calitate de agenţie de export a României, şi Export Credit Greece au semnat un memorandum...

Ghidul fermierului care cultivă floarea-soarelui. De la cultivare și îngrijire, la tratament, riscuri și recoltare

Particularități generale ale culturii de floarea-soarelui România se situează pe primul loc în UE, la suprafața cultivată cu floarea-soarelui și...

CFRO: Au început înscrierile în programul „Tineri Lideri pentru Agricultură”, Ediția 2024-2025

Clubul Fermierilor Români anunță că în prezent există o Comunitate de peste 300 de absolvenți, construită în cadrul Programului „Tineri Lideri pentru...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole