10.6 C
București
sâmbătă, 24 februarie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAgricultorii polonezi protestează la graniţă împotriva importului de cereale ucrainene

Agricultorii polonezi protestează la graniţă împotriva importului de cereale ucrainene

Grupuri de agricultori polonezi au blocat joi circulaţia camioanelor la mai multe puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, pentru a protesta faţă de intrarea în Polonia a cerealelor ucrainene de slabă calitate şi care le provoacă pierderi, transmite agenţia EFE.

Aceste grupuri împiedică de joi la prânz tranzitul camioanelor dinspre Ucraina la cel puţin trei puncte de frontieră şi au oprit operaţiunile de descărcare a cerealelor ucrainene în unele locuri.

Potrivit preşedintelui Camerei Agricole din oraşul polonez Lublin, numai la punctul de trecere a frontierei de la Dorohusk peste 300 de persoane protestează pentru a atrage atenţia faţă de slaba calitate a cerealelor ucrainene şi faţă de lipsa controalelor de calitate în cazul acestora, situaţie permisă de faptul că produsele ucrainene sunt exportate conform unor reglementări diferite de cele poloneze.

În declaraţiile acordate presei, reprezentanţii agricultorilor polonezi se plâng că mărfurile venite din Ucraina nu au densitatea şi nici calitatea cerută producătorilor locali şi solicită efectuarea de controale la punctele de recepţie a cerealelor.

Un deputat al Partidului Agrar Polonez, Jaroslaw Rzepa, a avertizat săptămâna aceasta că aproximativ 2,5 milioane de tone de cereale poloneze sunt înmagazinate fără perspective de comercializare după ce pătrunderea liberă pe piaţă a cerealelor ucrainene a provocat prăbuşirea preţurilor.

După declanşarea războiului în Ucraina, statele UE au acceptat suspendarea timp de un an a taxelor vamale şi a cotelor maxime de import pentru cerealele ucrainene.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Sute de fermieri spanioli se îndreaptă cu tractoarele spre Madrid

Câteva sute de tractoare se îndreaptă miercuri spre centrul Madridului, cu ocazia unei noi zile de proteste a fermierilor...

Reuters: Fermierii polonezi îşi amplifică protestele cu o blocadă totală a frontierei cu Ucraina

Fermierii polonezi îşi vor amplifica marţi protestele la frontiera cu Ucraina, blocând aproape tot traficul în ceea ce spun...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole