8.2 C
București
luni, 4 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricolePiața terenurilor agricole în România: Prima tranzacţie din 2023 - 12.000 euro/hectar

Piața terenurilor agricole în România: Prima tranzacţie din 2023 – 12.000 euro/hectar

A avut loc prima tranzacție cu teren agricol a acestui an, la Giurgiu. Un israelian și irakian sunt norocoșii acestei prime tranzacții, punând la băiate 100 hectare de teren agricol, scrie dailybusiness.ro.

Un israelian și irakian au vândut 100 hectare de teren, tranzacția fiind estimată la 12,000 euro/ hectar. Această veste a ajuns la urechile multor români care dețin terenuri agricole, dar care nu le folosesc, totuși.

Interesul față de terenurile agricole se bucură de o creștere semnificativă în ultimii ani. Acest lucru explică și creșterea prețurilor care a avut loc în acest segment de piață. Cererile au fost mari într-o anumită perioadă, astfel, proprietarii de terenuri au avut de ales dintre multe oferte atrăgătoare.

Suprafața terenului vândut în județul Giurgiu

Suprafața terenului agricol vândut de cetățenii britanici născuți în Israel, și respectiv Irak, a fost estimat la 102,8 hectare. Acest teren agricol era situat în comuna Slobozia a județului Giurgiu, iar cel care se bucură de terenul spațios în acest moment este chiar un român – Sorin Cosmin Gheța.

Terenul agricol se bucură de succes și în acest an

Românii aleg să facă investiții inteligente. Un teren agricol poate deveni o reală sursă în timp, având în vedere că producția proprie de fructe și legume se va bucura mereu de succes.

Această informație ne poate aduce aminte de declarația făcută de directorul Direcției pentru Agricultură a Județului Vaslui, Gigel Crudu, în anul 2022.

De la începutul anului și până în prezent, la nivelul județului Vaslui au fost depuse un număr de 409 oferte de vânzare de teren din extravilan, iar în urma analizei acestor dosare cu privire la respectarea Legii nr. 17/2014 au fost emise 75 de avize finale. Suprafața pentru care s-au depus ofertele este de 357 hectare”.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Arad: Numărul tranzancţiilor cu terenuri agricole a scăzut cu 25%, iar preţul maxim a fost de 30.000 de euro/ha

Numărul tranzacţiilor cu terenuri agricole din judeţul Arad a scăzut cu 25% în ultimul an, în timp ce preţurile...

Eurostat: Diferenţe semnificative între preţurile şi arenda pentru terenuri agricole în UE

Preţul mediu al unui hectar de teren arabil în Uniunea Europeană era de 10.578 euro, în 2022, de 45...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole