22.9 C
București
vineri, 24 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleSprijin pentru Înierbarea intervalului dintre rânduri în plantațiile pomicole, viticole, pepiniere și...

Sprijin pentru Înierbarea intervalului dintre rânduri în plantațiile pomicole, viticole, pepiniere și hameiști – 85,50 Euro/ha

Continuăm seria prezentărilor intervențiilor gestionate de APIA – Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură din cadrul Planului Național Strategic 2023-2027 (PNS) al României cu PD-06 – Înierbarea intervalului dintre rânduri în plantațiile pomicole, viticole, pepiniere și hameiști.

Sprijinul prevăzut în cadrul ecoschemei Înierbarea intervalului dintre rânduri în plantațiile pomicole, viticole, pepiniere și hameiști se acordă pe unitatea de suprafață agricolă (ha) fermierilor care păstrează înierbat sau înierbează intervalul dintre rânduri, alternativ (două intervale înierbate, unul nu), pe cel puțin 75% din suprafața plantației pomicole, viticole, pepiniere și hameiști.

Ecoschema Înierbarea intervalului dintre rânduri în plantațiile pomicole, viticole, pepiniere și hameiști constituie o plată anuală uniformă pe suprafața de teren eligibilă, suplimentară BISS.

Prin cerința de mediu impusă de înierbare între rânduri, ecoschema contribuie la obiectivul PAC privind conservarea biodiversității, cât și la creșterea capacității solului de sechestrare a carbonului și îmbunătățirea calității structurii solului, resursă naturală principală în cadrul activității agricole.

Plafonul alocat pentru anul 2023 este 15.777.400,50 Euro, suprafața vizată de ecoschemă fiind de 184.531,00 ha.

Cuantumul unitar planificat aferent ecoschemei este 85,50 Euro/ha.

Beneficiarul:

  • se încadrează în categoria fermierilor activi (conform definiției naționale), în înțelesul articolului 4 din Regulamentul (UE) 2115/2021 de stabilire a normelor privind sprijinul pentru planurile strategice care urmează a fi elaborate de statele membre în cadrul politicii agricole comune;
  • este beneficiar de BISS;
  • este utilizatorul unei suprafețe agricole localizate pe teritoriul României, identificabilă în Sistemul Integrat de Administrare și Control (IACS).

Cerințe generale obligatorii:

  • Minimum 75 % din suprafața plantației pomicole, viticole, pepiniere și hameiști trebuie păstrată înierbată sau va fi înierbată, în perioada 15 iunie – 15 octombrie.
  • Pe intervalele înierbate nu sunt permise lucrări ale solului în perioada de acoperire, respectiv 15 iunie – 15 octombrie.

Suprafața eligibilă:

  • Ecoschema se aplică pe toate suprafețele de culturi permanente existente la nivel național, pe care sunt înființate plantații viticole, plantații pomicole, pepiniere și hameiști.

Dimensiunea exploatației este de minimum 1 ha cu dimensiunea parcelei de minimum 0,1 ha.

Fermierii care optează pentru această ecoschemă nu pot accesa ecoschema PD – 05 – Practicarea unei agriculturi prietenoase cu mediul în fermele mici (gospodăriile tradiționale).

Pentru detalii privind ecoschema Înierbarea intervalului dintre rânduri în plantațiile pomicole, viticole, pepiniere și hameiști, accesați acest link.

  • Citește despre ->
  • APIA
‹ adv ›

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua am citit oferta dumneavostră in mare parte sunt interesat .Am pamantul disponibil si mar interesa ce trebuie sa indeplinesc .multumesc

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Sprijin financiar de peste 322 mln de lei pentru crescătorii din sectorul suin și avicol

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează...
‹ adv ›

APIA: 7 iunie termenul limită de depunere a cererilor de plată aferentă Campaniei 2024

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - Centrul Judeţean Bistriţa Năsăud reaminteşte faptul că termenul limită în care...

Sprijin financiar de peste 1,53 miliarde lei pentru producătorii agricoli din sectorul vegetal 

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că ieri, 22 mai 2024, a efectuat plata aferentă ajutorului...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole