20.7 C
București
miercuri, 3 aprilie, 2024

-

HomepageAdvMarsh anunță lansarea în România a primei asigurări care garantează producția în...

Marsh anunță lansarea în România a primei asigurări care garantează producția în caz de secetă

Marsh, liderul global în brokeraj de asigurări și consultanță de risc anunță lansarea pentru fermierii români a primei asigurări care garantează producția în caz de secetă. Specialiștii Marsh evaluează seceta ca fiind principala amenințare la adresa culturilor agricole din România, în perioada următoare.

Potrivit studiilor Marsh, schimbările climatice vor aduce provocări variate și cu impact major pentru domeniul agricol:

  • Variații ale precipitațiilor, secetelor și inundațiilor vor afecta recoltele pe mai multe planuri;
  • Epuizarea apelor subterane și degradarea solului vor reprezenta probleme din ce în ce mai dese;
  • Diminuarea semnificativă a randamentelor culturilor în situația în care temperaturile depășesc nivelurile specifice ale culturilor.

Fenomenele meteo extreme devin tot mai frecvente și mai puțin previzibile. Tocmai de aceea, fermierii trebuie să se adapteze la viteza fără precedent a acestor condiții aflate în permanentă schimbare.

Horațiu Regep, Agribusiness Country Manager, Marsh România: „Cunoaștem impactul devastator pe care seceta îl poate avea asupra activității și chiar existenței fermelor din România. Tocmai pentru că înțelegem atât de bine natura problemelor cu care fermierii români se confruntă, am creat un produs inovator care fructifică expertiza globală și locală Marsh. Asigurarea împotriva secetei răspunde nevoilor cronice ale fermierilor români de a avea acces la un produs de acest tip. Dincolo de orice investiție cu impact pe termen lung în atenuarea efectelor secetei, asigurarea rămâne cea mai accesibilă formă de protecție pe termen scurt pentru fermierii români. Din păcate, până acum, aceștia nu aveau acces la un astfel de produs.”

Acoperirile produsului au fost elaborate în urma a sute de ore de întâlniri cu fermieri membri ai APPR, UNCSV și PRO AGRO, care au furnizat informații relevante pentru conturarea produsului. Noul produs este unicul de acest fel la care fermierii români au acces. Asigurarea acoperă atât riscuri clasice (secetă, arșiță, inundații, grindină, ploi torențiale, furtună, vijelie, tornadă) cât și riscuri specifice (boli și alte organisme dăunătoare, înghețuri, secetă/arșiță sau ploi excesive). În plus, produsul include și serviciul de monitorizare a culturilor în timp real, prin intermediul satelitului.

Asigurarea poate fi încheiată pentru suprafețe cultivate de cel puțin 1.000 ha, până la 30 noiembrie pentru culturile de toamnă și până la 30 aprilie pentru culturile de primăvară. 

„Asigurarea garantează valoarea producției. Costurile variază în funcție de datele istorice privind producția fiecărui fermier regiunea in care se afla precum și structura culturilor. Ceea ce contează cu adevărat este că fermierii români au acces la un astfel de produs”, concluzionează Horațiu Regep.

Doar în acest an, în România, suprafața agricolă afectată de secetă a depășit 800.000 de ha, potrivit comunicărilor oficiale. Potrivit comunicărilor oficiale, dintre culturile de toamnă, cele mai afectate sunt cele de grâu (+189.000 ha), secară și rapiță. Dintre culturile de primăvară afectate de secetă, impactul cel mai mare a fost asupra celor de: porumb (+335.000 ha), florarea soarelui (+164.000 ha) și soia (31.225 ha).

Marsh gestionează peste 250.000 ha de rapiță asigurate pentru secetă pedologică și peste 100.000 hectare cultură de câmp, asigurate pentru riscuri clasice. Compania deține peste 25% din cota de piață de brokeraj în asigurări agricole din România, potrivit rezultatelor anului 2021.

Marsh
Marshhttps://www.marsh.com/ro
Marsh este lider global în brokeraj de asigurări și consultanță de risc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Numărătoarea inversă pentru EuroGrain Exchange 2024 a început

Profesioniști implicați în diverse sectoare ale producerii și comercializării...

Patria Bank în parteneriat cu Agrii oferă soluţii pentru fermierii care au nevoie de finanţare

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluţii pentru fermierii care au nevoie de finanţare...

ProCredit Bank finanţează cu 3,4 mil euro construcţia a două parcuri fotovoltaice în Prahova, cu capacităţi de 5,6 MWp şi 4,3 MWp

ProCredit Bank România acordă o finanţare de 3,4 milioane de euro grupului de companii 3D Steel Design & Construct...

Maximizați-vă potențialul livezii la MACFRUT 2024 cu Advice&Consulting!

Investește în dezvoltare și mărește profiturile livezii tale cu Advice&Consulting la MACFRUT Rimini 2024. Te invităm să vizitezi standul...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole