32.7 C
București
joi, 20 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricolePreţul petrolului a crescut aproape de 90 de dolari, OPEC+ ia în...

Preţul petrolului a crescut aproape de 90 de dolari, OPEC+ ia în considerare reducerea producţiei

Preţul petrolului a crescut joi, atingând pentru scurt timp pragul de 90 de dolari pe baril, în condiţiile în care principalii membri ai OPEC+ discută o reducere a producţiei săptămâna viitoare, însă creşterile s-au temperat din cauza dolarului mai puternic şi a perspectivelor economice slabe.

Conform Reuters, contractele futures pentru petrolul Brent pentru luna noiembrie au crescut cu 18 cenţi până la 89,50 dolari pe baril, după ce au depăşit pentru scurt timp 90 de dolari pe baril.

Contractele futures pentru ţiţeiul american pentru noiembrie au crescut cu 31 de cenţi, la 82,47 dolari. Principalii membri ai Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol şi aliaţii lor, cunoscuţi sub numele de OPEC+, au început discuţiile despre o reducere a producţiei de petrol pe 5 octombrie, au declarat pentru Reuters două surse din cadrul grupului de producători.

O sursă OPEC a declarat că o reducere pare probabilă, dar nu a dat nicio indicaţie privind volumele. Reuters a relatat săptămâna aceasta că Rusia va propune probabil ca OPEC+ să reducă producţia de petrol cu aproximativ 1 milion de barili pe zi.

Producţia de petrol a fost oprită în Golful Mexic începând de miercuri, în urma uraganului Ian, potrivit datelor federale. Se aşteaptă ca producţia să revină în zilele următoare.

Ambele preţuri de referinţă pentru ţiţei şi-au revenit de la minimele ultimelor nouă luni la începutul acestei săptămâni, susţinute de o scădere temporară a indicelui dolarului şi de o reducere mai mare decât se aştepta a stocurilor de combustibil din SUA.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Eurostat: România este al treilea mare producător de petrol din UE

Cei mai mari producători de petrol din Uniunea Europeană...
‹ adv ›

Reuters: Cotaţia petrolului continuă să crească, în contextul tensiunilor geopolitice

Preţul petrolului a crescut miercuri cu peste 3%, iar avansul a continuat joi, deoarece escaladarea conflictului din Orientul Mijlociu...

IEA: Piaţa petrolului va înregistra excedent anul viitor, chiar dacă OPEC+ extinde actualele reduceri de producţie

Piaţa mondială a petrolului va înregistra un uşor excedent anul viitor, chiar dacă statele OPEC+ îşi extind reducerile de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole